Presunúť na hlavný obsah

Víkendové pečenie: Chutné tvarohovo-pudingové slimáky

Recepty

Pečenie patrí v mnohých domácnostiach k víkendu. Tentokrát si Rudolf Héger pre vás pripravil takéto chutné tvarohové slimáky s pudingom vo vnútri!

Rudolf Héger a jeho recept na slimáky

Prísady na cesto: 50 dkg múky, 2,5 dcl vlažného mlieka, 8 dkg mäkkého margarínu, 5 dkg droždia, 1 vajíčko, 6 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, nastrúhaná citrónová kôra

Prísady na plnku: 30 dkg tvarohu, 1 balenie vanilkového pudingu, 10 dkg práškového cukru, 3 dcl mlieka, 1 balenie vanilkového cukru, 8 dkg hrozienok, nastrúhaná citrónová kôra

Na potretie slimákov: 1 vajíčko

Postup:

Droždie necháme vykysnúť s 1,5 dcl mlieka. K múke pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko, vykysnuté droždie, zvyšné mlieko, citrónovú kôru, a mäkký margarin alebo maslo. Cesto si spracujeme, a necháme zakryté stáť na teplom mieste. Počas tohto si pripravíme plnku do slimákov. Pudingový prášok, s cukrom a troškou mlieka vymiešame do hladka, a so zvyškom mlieka uvaríme puding pokiaľ nezhustne. Primiešame umyté, odkvapkané hrozienka, a potom roztlačený tvaroh. Až nám cesto nakyslo, natiahneme ho na pol cm hrúbky, potrieme plnkou, a skrútime do rolády. Roládu si nakrájame na 2 cm hrubé slimáky a pečieme v predhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie. Vrch slimákov potrieme ešte vyšlahaným vajíčkom. 

Inšpirujte sa:  Sladké, sýte a hlavne zdravé raňajky, ktoré si zamilujete: Vyskúšajte banánovo-makové lievance

V rúre na strednom stupni sa slimáky upečú v prebehu pár minút. Na plech ich však neumiestnime príliš blízko seba. Po dopečení ich môžme ešte posypať škoricou a práškovým cukrom.

Dobrú chuť!