Presunúť na hlavný obsah

Čučoriedkovo-jogurtová torta: Táto verzia vás dostane, vyskúšate?

Recepty

Čukoriedkovo-jogurtová torta z kuchyne gastronomického experta a food stylistu Rudolfa Hégera. Odteraz vám budeme prinášať takýchto receptov viac. Vyskúšajte tento!

Gastroexpert Rudolf Héger a jeho čučoriedkovo-jogurtová torta

Suroviny:

20-25 dkg keksov

10 dkg masla

Rum

30 dkg čučoriedok

Kelímok jogurtu (375 ml)

15dkg brezového cukru

1 vanilkový cukor

1 sáčok želatíny

Postup:

Rozmrvíme 20-25 dkg keksov. Necháme roztopiť 10 dkg masla a všetko zmiešame spolu s jednou lyžičkou rumu. Hmotu rozotrieme na dno 18 cm tortovej formy. Poriadne postláčame a necháme piecť 10 minút. Potom ako cesto vychladne, vložíme formu do chladničky. 

Vyskúšajte: Sladké, sýte a hlavne zdravé raňajky, ktoré si zamilujete: Vyskúšajte banánovo-makové rezance

Po umytí 30 dkg čučoriedok ich rozmixujeme s polkou kelímku jogurtu (375 ml) a s 15 dkg brezovým cukrom. Môžme pridať aj 1 balenie vanilkového cukru. Druhú polovicu jogurtu zmiešame so želatínou a zohrievame dovtedy, pokiaľ sa úplne neroztopí. 

Potom obe hmoty zmiešame a nalejeme na keksový základ. Tortu vložíme naspäť do chladničky a necháme ju tam stáť niekoľko hodín. Ozdobíme mätovými lístkami a celými čučoriedkami.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Zhrešte bez výčitiek: Banánové palacinky vás dostanú!