Presunúť na hlavný obsah

Ženy by mali prestať intrigovať: Odhalíme vám komplex, ktorý sa skrýva za takýmto správaním

Zábava

Skupina žien pokope neveští nikdy nič dobré a vždy sa nájde jedna, ktorá začne miešať karty a rozdávať ich podľa svojich pravidiel.

Vek je len číslo. Neplatí to len v otázke týkajúcej sa vzhľadu, ale aj v správaní. Ako malá som vzhliadala k dospelým ľuďom s rešpektom. V tej malej hlavičke som si vtedy myslela, že len čo sa človek stane dospelým, je z neho automaticky dobrý človek. Muselo uplynúť niekoľko rokov, aby som pochopila, že dospelosť nie je o veku, ale o mentalite. Aspoň pre mňa. Pochopila som, že medzi dospelákmi sú rovnaké vlastnosti ako u niektorých, nazvime to "nevychovaných detí", ktorých sme stretávali v škôlke či na základnej škole. A títo ľudia naozaj nedospeli, oni len zostarli fyzicky, no charakter im zostal rovnaký. Dospelý preto pre mňa osobne ešte neznamená vyspelý. 

Čítajte: 10 dôvodov, prečo sa v živote neoplatí klamať: Za takúto povesť, aká sa s vami bude ťahať, vám to predsa nestojí

Prečo majú ženy nutkanie neustále medzi sebou bojovať?

Viem, že to vyznie zvláštne, ale matky, a teda ženy sú pre mňa tým najdôležitejším zdrojom výchovy a určenia hodnôt. Nechcem krivdiť však ani mužom, oni majú svoje miesto v rodine takisto zaslúžené, no žena je tá, ktorá by mala mať cit. V ženskom kolektíve sa zo žien stanú takmer vždy rivalky. Nežné pohlavie má ako keby v DNA zapísané, že musia neustále vyhľadávať konflikty a ak žiadne nie sú, vytvoria si ich samy. Áno, aj tie, do ktorých by ste to nikdy nepovedali. Niekedy obdivujem, koľko energie vynaložia na to, aby sa s niekým porovnávali, alebo aby si niečo dokazovali a zároveň sa pýtam, čo si tým chcú dokázať? Skôr či neskôr pravda vypláva na povrch, vždy to je len otázka času a sledu situácií. Potom sa stretnú tri kamarátky a nemajú si čo povedať. Prišli totiž všetky tri. Nedáva mi ich správanie zmysel, a to som žena. Neviem si predstaviť, čo sa preháňa v hlave mužov.

Ženské pokolenie má potrebu stále v niečom vynikať. Čím to je, že niektoré ženy nie sú so sebou spokojné a jediný spôsob, akým ulahodia egu, je pichanie dýk do chrbta iným ženám? Potrebujú vynikať, ale nič hlbšie pre to neurobia. Keď si niečo zaumienia, dosiahnu to. To však ešte neznamená, že sú aj šťastné. Väčšina z nich v kútiku duše túži po dokonalosti. A možno práve to je ten problém. Nepozerať sa na svet ako na dokonalosť. Istá nedokonalosť dokáže byť veľmi zaujímavá a inšpiratívna. Záleží od uhla pohľadu. Podstatné je byť šťastný a to dosiahne žena len vtedy, keď bude mať sama seba rada. Znie to až pateticky, však? 

Zaujímavé: Ľudia s takouto povahou zvyknú podvádzať najčastejšie: Nemá k nevere blízko aj váš partner?

Verím, že príroda, ako aj my ľudia sme v spojitosti s fyzikálnymi zákonmi. To, čo vysielame, sa nám aj vráti. Možno je to len zhoda náhod, no je príjemné veriť v to. Tak, ako dokáže myšlienka neprajnej ženy ovplyvniť realitu k horšiemu, verím, že to musí platiť aj opačne. Ak sa naučíte mať samy seba rady a bez toho, aby vás niekto súdil, budete robiť to, čo chcete, máte našliapnuté správnym smerom. Verím totiž v to, že naše blízke okolie je odrazom toho, čo sa nám páči a k čomu máme blízko. Sme to, čo priťahujeme.

Muži si zaslúžia úctu a my ich naozaj potrebujeme

Niektoré ženy sa snažia svoje psychologické teritórium rozšíriť aj ďalej a keď už si pekne zgustnú na ženách, na rad prichádzajú muži. Lov za dokonalosťou sa snažia uhrať na to, že ony sú nezávislé a žiadneho muža nepotrebujú. Nestačí im rovnocenný vzťah, ony chcú mať nad mužom moc. Od mužov očakávajú správanie princa, no ony samy majú často správanie macochy a takto to nemôže fungovať. Prečo sa bojíme dať najavo naše city i to, že máme o niekoho záujem? Že nám je s ním dobre? Nedá mi to a opäť sa musím vrátiť do škôlkárskych čias. Pamätáte si na gesto, keď chlapci robili zle dievčatám a v skutočnosti to znamenalo, že sa im vlastne páčia? Mám pocit, že teraz sa to deje tiež, akurát pohlavie si vymenilo svoje úlohy. Je to zrejme akýsi pocit sebaobrany a zároveň strachu, že vás jedného dňa váš vyvolený opustí kvôli inej. Ženská rivalita totiž nemá hraníc a v prípade hľadania si toho najvhodnejšieho partnera na život, to platí dvakrát toľko.

Medzi ženami bude vládnuť vždy akýsi podvedomý boj. Minimálne boj o to vyzerať čo najlepšie. Skúsme sa však sústrediť na seba a robiť všetko pre to, aby sme boli spokojné samy so sebou. Neriešme iné ženy a minimalizujme si čas strávený nad tými, ktorí nám ležia v žalúdku. Život bude ihneď krajší, uvidíte.

Viac zaujímavých článkov čítajte v letnom čísle magazínu Feminity, ktorý je práve v predaji.