Presunúť na hlavný obsah

Vysnívaná knižnica vo vašom príbytku: Inšpiratívne tipy pre dokonalý kútik na čítanie

Bývanie

Milovníci kníh a čítania si v tomto prípade zaručene prídu na svoje. Do tipov na dekoráciu a bývania sme totižto pre vás pripravili inšpiratívne idey na rôzne typy knižníc, ktoré si môžete vytvoriť vo vašom príbytku.

Aj vy ste vždy snívali o veľkej okázalej knižnici, ktorú budete mať u seba doma a všetci vám ju budú závidieť? Tento trend sa v súčasnosti vracia do módy a interiéroví dizajnéri zariaďujú knižné kútiky na počkanie. Či už túžite po veľkej miestnosti s policami alebo minimalistickom kútiku, kde si budete môcť prečítať svoje obľúbené knihy, je len na vás! Nechajte sa inšpirovať týmito ideami.

Prečítajte si aj: VIDEO: Interiérová dizajnérka Romi Klimeková miluje nadčasovosť: Túto vec považuje za najdôležitejšiu pri zariaďovaní

Presvetlený priestor

V tomto prípade je priestor oživený najmä denným svetlom a správne zvolenými farbami v odtieňoch modrej a hnedej. Prírodné tóny, honosný nábytok a minimalistický dojem tejto knižnice v nás vzbudzuje veľmi pozitívne pocity. Nábytok sa presne hodí k danej knižnici a všetko spolu vytvára dokonalý súhru.

Farebné akcenty

Domáca knižnica by vo vás mala vyvolávať pocit tepla, domova a relaxu. K týmto atribútom patria aj teplé farby či príjemné prvky, akými sú správne zvolené vankúše či živé kvety na stole. Stenu môžu zdobiť obrazy obľúbených umelcov či štýlové nástenné zrkadlo so zlatým rámom.

Domáce pohodlie

Zatiaľ čo mestské knižnice sú dotvorené klasickými stolíkmi a stoličkami, vo vašej oáze pokoja to môže byť celkom inak. Stavte na pohodlný gauč a kreslá, v ktorých sa "návštevníci" tejto knižnice budú cítiť naozaj príjemne a pohodlne. Veľká polica z knihami vám môže slúžiť ako výber toho najlepšieho, čo doma máte.

Viktoriánsky štýl

Útulný kútik na čítanie vo viktoriánskom štýle nás vracia do dávnych čias. Historický krb, okázalý luster či honosné závesy tvoria dohromady veľmi pekný a starodávny koncept. Nedajte dopustiť ani na detaily v podobe svietnikov či štýlového kresla.

Inšpirujte sa: Jarné kvetinové inšpirácie do vášho interiéru: Tieto dodajú vášmu príbytku eleganciu a zmyselnosť

Kvetinové motívy

Bytové zariadenie s nádychom jarných akcentov v nás evokuje príjemné a veselé pocity. Azúrovo modrá knižnica doladená k červeným pohovkám a gauču s kvetinovým vzorom je tou správnou voľbou na toto ročné obdobie. V tejto farebnej miestnosti sa budete cítiť plní energie a dobrých vibrácií.