Presunúť na hlavný obsah

Deti, narodené začiatkom nového roka budú mať jednu spoločnú vlastnosť: Aj takéto správanie od nich môžete očakávať

Zábava

Ak svoju ratolesť očakávate už v prvých mesiacoch budúceho roka, pripravte sa na to, že vaše dieťatko bude mať sklony práve k tomuto.

Večne na cestách, večne zaneprázdnený

Aj tak by sa dali charakterizovať deti narodené v mesiacoch zimy a chladného počasia roku 2018. Ak ste už v požehnanom stave a svoje malé môžete očakávať hneď po novom roku, pripravte sa na to, že do vašej rodiny pribudne večný neposed, a to doslova.

Inšpirujte sa: Toto ruské dievčatko je hviezdou instagramu: Vyzerá ako vystrihnuté z rozprávkovej knižky

Januárové a februárové detičky totiž dostanú do vienka nielen túlavé topánky, ale aj obrovskú dávku odvahy a neposednosti. Už od malička bude jasné, že si ho doma užijete skutočne len toľko, koľko bude nevyhnutné a s prvými príležitosťami na odchod a spoznávanie ďalekého sveta, ho už doma neuvidíte. Neberte to však ako niečo zlé či nepríjemné, deti s podobnými vlastnosťami sú skôr darom ako niečím, nad čím treba zúfať.

Odvaha sa v súčasnosti ctí

Síce si spoločne doma veľmi neposedíte a už od útleho veku budete skôr počúvať príbehy o tom, ako váš malý nezbedník opäť zažil niečo vzrušujúce, nebuďte nešťastný. Deťom, ktoré sa neboja ísť si za svojím cieľom a telom im lomcuje večne neposedný duch, v skutočnom živote dosiahnu oveľa viac ako tie, ktoré sa boja čo i len vystrčiť nos spoza dverí rodičovského bytu. Možno si zo začiatku užijete viac hádok a nedorozumení ako v prípade, keby vás vaše dieťa na slovo poslúchalo, v konečnom dôsledku však patríte medzi skutočne šťastných rodičov.

Nenechajte si ujsť: VIDEO: Vianoce sa blížia: Máme pre vás tipy na perfektné darčeky pre najmenších

Kto sa nebojí, ten verí

A to práve vo vlastné schopnosti. Deti, ktoré majú strach urobiť závažné životné rozhodnutia sami a nemajú odvahu vykročiť do neznáma, sa častokrát v živote ocitnú v situáciách, kedy hlavne kvôli vlastnému strachu nedokážu riskovať a nevyužijú tak šancu, ktorá stojí rovno pred nimi. Tomu vášmu, narodenému hneď v novom roku, to však nehrozí. Práve jeho nebojácnosť a schopnosť brať prekážky ako ďalšiu výzvu, mu vydláždia cestu za úspechom.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Ak vyberáte kočík pre bábätko, sú veci, na ktoré by ste si mali dať pozor: Tohto sa vyvarujte

Je to však aj o vás

Vaše dieťatko sa síce narodí pod šťastnou hviezdou, musíte mu však dopriať dostatočné množstvo priestoru, aby to, čo dostalo do vienka, dokázalo i patrične využiť. Podporujte ho preto v robení odvážnych rozhodnutí už od malička, nechajte ho, nech sa rozhoduje o veciach samo a pokiaľ už v útlom veku bude chcieť spoznávať na vlastnú päsť, nedržte ho zbytočne nakrátko. Časom zistíte, že robíte správne.

Myslíte si, že mať dobrodružné dieťa je náročné?

spolu hlasovalo 40 ľudí

Áno
36
Nie
4