Presunúť na hlavný obsah

Bytové doplnky vo vidieckom štýle, ktoré dodajú vášmu bývaniu provensálsky nádych: Inšpirujte sa!

Bývanie

Milujete francúzsky vidiek a detaily spojené s provenálskym štýlom? Máme pre vás jedinečnú inšpiráciu v podobe dizajnérskych kúskov nábytku, ktoré vyčarujú s vaším príbytkom ozajstné divy!

Pocit domova, letných rezidencií, filmových interiérov a romantických vnemov evokuje v mnohých ľuďoch najmä provensálsky štýl. Táto kategória by sa dala charakterizovať ako jemná, štýlová a s nádychom retra. Využite svoju fantáziu a zakomponujte do vášho príbytku dizajnérske doplnky a rôzne detaily, ktoré spĺňajú podmienky tohto obdobného štýlu.

Mohlo by vás zaujímať: Záhradná párty sa nezaobíde bez originálnych detailov: Skvelé nápady, ktorými prekvapíte svojich priateľov

Dizajnérske kúsky

Dizajnérske kreslo je kusom nábytku, ktorý patrí k nadčasovým investíciám do vášho bývania. Milovníci interiérového dizajnu vždy investujú do kvalitného nábytku, ktorý v sebe skrýva hlboký príbeh či dlhú históriu. Tento kútik na čítanie vytvára priam idylickú atmosféru a je prepojený s provensálskym štýlom. Všimnite si prepojenie prírodných materiálov a krémových odtieňov, ktoré sú typické pre tento štýl.

Pripomínajúce letnú rezidenciu

Presne tak na nás pôsobí táto minimalistická spálňa, ktorá svojím mohutným nábytkom vytvára veľmi príjemný príjemný dojem a vy sa v nej budete cítiť ako doma. Prvky v tejto miestnosti sú navrhnuté tak, aby budili dojem letného príbytku. V tejto spálni by ste sa zaručene cítili ako na dovolenke pri mori.

Inšpirácia v stolovaní

Základom provensálskeho štýlu je aj kladenie dôrazu na kuchyňu a jej doplnky. Inšpirujte sa nezameniteľným štýlom francúzskeho vidieku s prepojením moderných detailov a vneste do vašej kuchyne ten správny šmrnc. Návrat hlásajú aj ozdobné sklenené poháre či vázy, ktoré sa dokonalo hodia k tomuto dizajnérskemu štýlu.

Presvetlené priestory

Ak sa rozhodnete zariadiť váš interiér v tomto nádhernom štýle s nádychom Provensálska, myslite na to, že svetlé farby sú dominantným prvkom celého tohto štýlu. Používajte svetlomodrú, bielu či rôzne odtiene béžovej a vniknite vášmu príbytku optické zväčšenie. Aj správne využitie úložných priestorov môže v tomto pírpade zohrávať dôležitú úlohu.

Inšpirujte sa: Otvorte si reštauráciu v obývačke svojho bytu. Zážitková gastronómia bytových reštaurácií je novodobým trendom

Vysnívaná terasa

Aj exteriér vášho príbytku môže byť ladený v provensálskom štýle. Stačí, ak stavíte na dizajnérske kolekcie štýlových stoličiek či iného nábytku. Nezabudnite sa pohrať s doplnkami a detailmi v podobe živých kvetov a prírodných dekorácií. Tento priestor na nás pôsobí veľmi príjemným a uvoľneným dojmom.