Presunúť na hlavný obsah

Magické miesta, ktoré sa oplatí vidieť raz za život: V týchto častiach sveta zabudnete na okolitý svet!

Cestovanie

Prinášame vám výber exotických miest, ktoré si vás získajú svojou tajomnou atmosférou a čarovným priestorom.

Pri pohľade na nasledujúce miesta neočakávajte dovolenkové tipy, či overené luxusné destinácie. Tentokrát pôjde o magické miesta na svete, ktoré by ste aspoň raz za život mali určite vidieť. Určené pre všetkých milovníkov cestovania, ktorí milujú objavovanie nových a netradičných zákutí. 

Prečítajte si aj: Obľúbené dovolenkové destinácie celebrít: Na tieto úžasné miesta chodí Beyoncé či Nicole Scherzinger

Piesočné duny, Austrália

Na východ od mesta Lancelin sa nachádza ohraničená časť s nekonečnými piesočnými dunami v snehobielej farbe. Vrcholy týchto piesočných dún vytvárajú nádherný panoramatický výhľad na mesto a obklopujúce kopce. Taktiež z nich uvidíte neďaleké pobrežie a ostrovy, takže zážitok z tohto výhľadu si uchováte vo vašich spomienkach.

Machu Picchu

Stratené mesto Inkov je posadené vysoko v peruánskych vrcholoch a vedie k nemu len jediná cesta, a to železničná. Je to miesto, kde môžete stráviť celý deň a stále ním nebudete dostatočne nasýtení. Magická historická oblasť, ktorá ponúka množstvo záhadných miest a patrí k exotickým destináciám, ktoré by ste zaručene mali vidieť.

Chichén-Itza, Mexiko

Mayské pomenovanie tohto miesta znamená v preklade „na ústí studne Itzi“. Toto dych vyrážajúce miesto je na zozname želaní všetkých milovníkov cestovania a spoznávania exotických miest. Pyramída, ktorá v sebe ukrýva ozajstné tajomstvo vás uchváti svojou tajomnou atmosférou.

Cliffs of Moher, Írsko

Skalnaté vrchy nachádzajúce sa okolo západného pobrežia grófstva Clare poskytujú úžasný výhľad na Atlantický oceán. Skalnaté útesy sú známe svojou výškou a nezameniteľným pohľadom, ktorý sa vám naskytne vždy, keď navštívite toto čarovné miesto. 

Mohlo by vás zaujímať: Opustiť prácu a cestovať po celom svete? Prezradíme vám, ako je to možné aj s minimom peňazí

Toad River Valley, Kanada

Údolie rieky Toad vás očarí rozprávkovým pohľadom, ktorému nebudete chcieť uveriť. Návšteva tohto miesta sa vám zapíše do pamäti a ak patríte aj vy k cestovateľským nadšencom, toto miesto si určite nezabudnite pripísať na vás „wish list“.