Presunúť na hlavný obsah

7 skvelých tipov, čo by ste mali vidieť a zažiť vo dvojici počas leta v Grécku: Inšpirujte sa!

Lifestyle

Grécko patrí bez pochyby k tým destináciám, ktoré lákajú ročne milióny rodín, ale aj mladých dvojíc. Preto sa inšpirujte najzaujímavejšími miestami, ktoré by ste nemali vynechať, aby ste si odniesli čo najviac krásnych spoločných spomienok.

Cestovať vo dvojici a nechať sa unášať atmosférou netypických miest, ktorých má Grécko so svojimi početnými ostrovmi viac než dosť, je zárukou kvalitne strávenej dovolenky, čo poviete? 

Mohlo by vás zaujímať: Ideálne miesta na predĺžený víkend v zahraničí: Skvelé hotelové tipy, ktoré vás potešia prijateľnou cenou

Hlavné mesto kultúry Thessaloniki

Ak čakáte od dovolenky najmä zábavu v podobe dych berúceho večerného života, určite sa prejdite a vychutnajte si atmosféru malebných uličiek mesta Thessaloniki s množstvom barov, kaviarničiek a reštaurácií. Plno atrakcií, tradičnej gréckej a tanca zoskupených na koncertoch či nezabudnuteľný kontakt tradičnej gréckej tragédie v neďalekom mestskom divadle Theatro Dasos. 

Ostrov Hydra, raj pre hviezdy 

Obľúbený dovolenkový raj slávneho kanadského autora piesní Leonardda Cohena, pred ktorého domom na tomto ostrove je vidieť každý deň kvety, a na ktorého počesť sa usporadúvajú mnohé oslavy. Zaujímavosťou je, že na Hydre nenájdete žiadne autá, len oslov či malé rybárske lode. Jeho tradičnosť, jednoduchosť a intimita bez prílišného množstva hotelov učarovala nielen Cohenovi, ale aj princeznám, modelkám, módnym návrhárom a inej umeleckej elite. Preto, ak hľadáte pokoj od ruchu veľkomiest, toto je pre vás to ideálne miesto

Majestátne Arkádske hory 

Táto časť Grécka je to pravé pre vás, ak milujete majestátnosť hôr v celej ich kráse a turistiku. Ak ste dobrodruh a vylihovanie na pláži nie je nič pre vás, potom vezmite batoh na chrbát a vydajte sa vo dvojici objavovať čaro Arkádie s jej tiesňavami, riekami, malebnými horskými dedinkami, múzeami, historickými kláštormi či tradičnými gréckymi dielňami od varenia po maľovanie či špecializujúce sa na kone. 

Čítajte tiež: Maroko a mesto Marrákeš vás svojou atmosférou dostane: Kvôli tomuto ho budete chcieť navštíviť

Tragédiou preslávené Mykény

Malebná dedinka medzi horami, olivovníkmi a pomarančovníkmi, preslávená  tragickým príbehom Heleny Trójskej či Achillesa je miestom, ktoré musíte vidieť. Nevynechajte ani Mykénsky hrad neďaleko dedinky, z ktorého je vidieť more a neďaleké Arkádske hory. Uchvátení budete pozostatkami hradu so slávnou Levou bránou či vykopávok Heinricha Schliemana, objaviteľa Tróje. Splnený sen pre nadšencov dejín starovekého Grécka. 

Messinia, raj pre golfistov a milovníkov luxusu 

Starobylé mestečko, ktoré na popularite získava až v posledných rokoch vďaka modernizácii. Domov dvoch luxusných hotelov s piatimi hviezdičkami a špičkovej gréckej golfovej destinácie. K tomu biely práškový piesok, krištáľovo čistá voda, zážitok v podobe jazdy ako na safari po olivových hájoch. O nudu nebude mať núdzu ani mužská ani ženská polovička. 

Netypická festivalová dedinka Vovousa 

Hoci tu počas roka, mimo letnej sezóny žije asi len 50 obyvateľov a dedinka je v podstate izolovaná, oddelená starým kamenným mostom, oplatí sa ju vidieť.

Prečo? Pretože práve v lete sa tu sústreďuje veľké množstvo turistov a ekologických nadšencov kvôli festivalu, ktorý je plný koncertov, fotografických výstav, jogy za úsvitu, kempovania na brehoch, lovu hľuzoviek v lese a ďalších inšpiratívnych vecí pod holým nebom. 

Neprehliadnite: Pred tým, než poletíte do Dubaja, mali by ste poznať miestne pravidlá: Na toto si dávajte mimoriadny pozor

Prehliadka prírodného bohatstva v Prespe 

Národný park Prespa s množstvo jazier, mokradí, vodnými byvolmi, stovkami druhov vtákov a desiatkami rýb vás jednoducho uchváti sám o sebe. Ak by vám to však  nestačilo, ešte väčší zážitok môžete mať z jazdy loďou na jazere Veľká Prespa popri izolovaných skalách, na ktorých sú vytesané náboženské obrazy označujúce staré útočisko pustovníkov. Plavba loďou, prehliadka histórie a nádhernej prírody v jednom. Dokonalá romantika, čo poviete?