Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Škola golfu 3.diel: Naučíme vás, ako by mal vyzerať jeden zo základných úderov "čip"

Fitness

Ďalší diel školy golfu sa tak ako aj predošlé dva odohráva v atraktívnom Black & White Resorte Bratislava v Bernolákove. Tentokrát vás naučíme všetko potrebné o golfovom údere s názvom "čip."

V golfe poznáme tri typy základných úderov (čip, pič, pat) a dnes vám tréner Peter Wieger na ihrisku Black River v Bernolákove vysvetlí všetko to, čo potrebujete vedieť o prvom z nich.

FEMINITY TV: Pozrite si 3. diel Školy golfu, v ktorom vám predstavíme prvý zo základných úderov "čip."

Pozrite si aj: Kráľovnou golfu sa stala sympatická Ivana Dvorščáková!

Golfový úder s názvom "čip" je v prvom rade charakteristický nízkou dráhou letu a dlhým dobehom. "Čip je jeden zo základných úderov takzvanej krátkej hry v golfe, ktorá sa používa pri kratších vzdialenostiach." To, kedy sa konkrétne využíva vysvetlil tréner Miroslav nasledujúcimi slovami: "Keď hráč netrafí golfovou ranou green (pozn. red. jamkovisko), tak musí použiť krátku hru."

Pre čip je špecifické však aj niečo iné: "Čip je jedným z úderov, ktorý sa hrá nižšie, dlhšie sa kotúľa, a tým pádom používame inú techniku ako pri odpale."

Výber správnej palice

Tréner Peter poradil tiež to, ktorú palicu si vybrať: "Keďže hráme nižším spôsobom a používame ranu väčšinou vtedy, keď nemáme žiadnu prekážku pred sebou, tak využívame palice s nižším sklonom. Hlavne preto, aby nám pomohla palica udržať loptičku nižšie pri zemi a na to, aby sa loptička viac kotúľala."

Inšpirujte sa: VIDEO: Pôvabná misska Jeanette Borhyová o vášni k športu: „Každá žena sa musí nájsť v tom, čo jej najviac vyhovuje“

Takto to odohráte najlepšie

"Celá technika sa podobá technike patovania a je to veľmi jednoduchý pohyb. Čo sa týka techniky, krátka hra je individuálna. Dôležitý je však užší postoj, aby sme nemuseli využívať balans a následne na to jednoduchým pohybom ramien a rukami posúvame loptu nízko pri zemi."