Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Škola golfu 2. diel: Ukážeme vám, ako by mal vyzerať základný postoj a umiestnenie loptičky

Fitness

Škola golfu sa aj tentokrát odohráva v krásnom prostredí Black & White Golf Resort Bratislava. V tejto časti vás naučíme základný postoj a umiestnenie loptičky pri golfe.

Na ihrisku Black River v Bernolákove sa odohráva aj druhý diel atraktívnej Školy golfu. Dnes vám tréner Miroslav Wieger prezradí ďalšie zaujímavosti zo sveta golfu. Konkrétne sa zameria na základný postoj pri golfe a umiestnenie loptičky.

FEMINITY TV: Pozrite si 2. diel Školy golfu, v ktorom sa naučíte základný postoj a umiestnenie loptičky pri golfe

Pozrite si aj: VIDEO: Škola golfu 1. diel: Ukážeme vám, ako by malo vyzerať správne držanie palíc

V prvom rade nám tréner Miroslav prezradil, ako by mal vyzerať základný postoj pri odpale. "Tento postoj je v prvom rade atletický. Je veľmi dôležité postaviť sa atleticky - nohy na šírku ramien, jemne do kolien, ľahký predklon tak, aby chrbát zostal stále vystretý. Ruky zostávajú voľne spustené pri tele."

Postoj pri patovaní sa naopak v niektorých veciach odlišuje. "Keďže je švihová rýchlosť pri patovaní menšia, nepotrebujeme takú širokú základňu. Tým pádom sú nohy oveľa bližšie k sebe."

Prihrávka s názvom pitch má tiež svoje pravidlá. "Pri pitchingu ide tiež o menšiu švihovú rýchlosť, a preto opäť stojíme s nohami bližšie k sebe. Pozícia lopty je podľa toho, akú vysokú ranu chceme zahrať."

Poslednou v zozname je krátka prihrávka s názvom chip. "Pozícia loptičky je pri zadnej nohe, postoj užší a keďže ide opäť o krátku hru, švihová rýchlosť je oveľa menšia."

Viac info na stránke: www.golf.sk.