Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Škola golfu 1. diel: Ukážeme vám, ako by malo vyzerať správne držanie palíc

Fitness

Golf nie je športom len pre mužov, pretože aj samotné ženy si tento šport vďaka jeho skvelým benefitom obľúbili rovnako. Ak ste doteraz s golfom nezačali, predpokladáme, že si ho vďaka Škole golfu, ktorá sa odohráva priamo v Black & White Golf Resorte Bratislava zamilujete.

Škola golfu je určená pre každú ženu, ktorá sa rozhodla začať s golfom, či ženu, ktorú zaujíma, ako to na takom golfovom ihrisku vyzerá. Spolu s nami zvládnete základné prvky rýchlejšie a tento atraktívny šport sa pre vás stane oveľa prístupnejším.

FEMINITY TV: Pozrite si 1. diel Školy golfu, v ktorom sa naučíte správne držanie palíc pri golfe

Prvý diel Školy golfu sa odohral priamo na ihrisku Black River v Bernolákove, kde nám tréner Miroslav Wieger prezradil dôvod, prečo sa stal golf atraktívnym športom pre ženy. "V prvom rade je to kvôli tomu, že sa nachádzame v krásnom prostredí. Ďalším faktom je, že pokiaľ zahráme štandardných 18 jamiek, prejdeme zhruba 8-12 km počas 4 až 5 hodín. Dá sa povedať, že ide o relatívne vysoký energetický výdaj. Môžeme teda povedať, že je tento šport vhodný aj na chudnutie." Samozrejme, že okrem chudnutia ženy určite ocenia aj aktívne strávený čas v spoločnosti iných žien, či nových ľudí. 

Základné držanie palice

Ak s golfom začínate, je dôležité naučiť sa správne držanie palice. "Existujú tri základné držania palice. Toto držanie určí na začiatku tréner pre konkrétnu hráčku. Vždy sa pozrie na veľkosť ženských rúk a podľa toho určí, či ide o baseball grip, overlap, alebo interlock."

Ďalšou vecou je mierne odlišné držanie palice pater. "Držanie patra je veľmi individuálna vec. Niekto to drží identicky, kým iný si tam nájde svoj tip držania. Podstatnejšie, ako spôsob držania, je mať pevné zápästie. Pokiaľ toto dodržíme, môžeme držať pater tak, ako nám to vyhovuje."

Viac info na stránke: www.golf.sk.