Presunúť na hlavný obsah

Cviky na spodné brucho, ktoré vás zbavia tuku

Fitness

Mnoho ľudí má problém s takzvaným spodným bruškom – ukladajúci sa tuk v spodnej časti brušnej steny. Ukážeme vám účinné cviky na spodné brucho, ktoré vám pomôžu zbaviť sa ho.

Brucho je často prvá oblasť tela, kde je vidno a vadí nám ukladanie tukov, či u mužov alebo žien. Netreba sa však na seba pozerať, ako nám obteká tuk v oblasti pupku, ale treba s tým niečo robiť.

Najzákladnejšou podmienkou pre vytvarovanie spodného bruška je správne nastavenie jedálnička – bez ideálnej stravy sa nepohneme ďalej. Darmo budeme posilňovať brušnú stenu, našu snahu nebude vidno pod vrstvou tuku, ktorá sa nám vytvorila. Preto treba začať riešiť tento problém komplexne – nastaviť si správny jedálniček, trénovať brušné svalstvo a spaľovať nadbytočné tuky pohybom, kardiom.

Tieto štyri jednoduché cviky na brucho, ktoré si predvedieme, vám pomôžu zaútočiť na spodnú časť brušných svalov – vaše  bruško dostane konečne pekný tvar. Každý cvik vykonávajte s minimálnou pauzou, približne 5 sekúnd. Z každého cviku vykonajte štyri série.

Najlepšie cviky na spodné brucho

1. Cvik: Opačné skracovačky

Základná pozícia: 

Ľahnite si chrbtom na mäkkú podložku. Ruky položte vedľa tela – ruky budú položené počas celého cvičenia, nebudete ich zdvíhať. Ohnite kolená tak, aby lýtka a zadné stehná zvierali 90 stupňový uhol. Päty visia vo vzduchu tesne nad podložkou. 

Pohyb: 

Zdvihnite kolená smerom k hrudníku tak, že vo vrcholnej pozícii nadvihnete panvu tesne nad podložku. Mierne zadržíte a vrátite späť do základnej pozície. Uhol 90 stupňov stále držíte. To je jedno opakovanie. Vykonajte takto 12 opakovaní.

2. Cvik: Krúženie nôh

Základná pozícia:

Ľahnite si chrbtom na podložku, lakte oprite na zem. Trup je vďaka opretým lakťom mierne nad zemou. Zdvihnite vystreté nohy pred seba.

Pohyb: 

Začnite krúžiť s vystretými nohami v obmedzenom rozsahu. Krúžte najprv 10 malých krúžkov do pravej strany a potom 10 do ľavej. To je jedna séria.

3. Cvik: Stabilizovaný príťah nôh na fitlopte

Základná pozícia: 

Položte si ruky na zem a nohy na fitloptu. Fitlopta by sa mala opierať o prednú časť chodidiel. Telo by malo byť v jednej rovine.

Pohyb:

Chrbát nechajte vystretý, ruky stále na zemi. Pritiahnite si fitloptu pomocou ohnutia kolien. Kolená a Trup by mali držať 90 stupňový uhol. Vystrite kolená do pôvodnej polohy. To je jedno opakovanie. Vykonajte 10 opakovaní z daného cviku.

4. Cvik: Zdvih nôh

Základná pozícia:

Ľahnite si chrbtom na podložku. Ruky položte pod zadok. Vystrite nohy tak, aby boli kolmé na zem. 

Pohyb: 

Vystreté nohy pustite pomaly nad zem, nohy stále neohýbame. Vráťte nohy do pôvodnej polohy. To je jedno opakovanie. Vykonajte tak 12 opakovaní.

Myslíte to s chudnutím vážne? Objednajte sa k špecialistovi na zdravú výživu, ktorý vám pomôže správne nastaviť jedálniček.