Presunúť na hlavný obsah

Tehotenstvo môžete vyčítať aj z týchto troch zmien: Nie je za tým iba chýbajúca menštruácia

Zdravie

To, či ste tehotná, nezistíte iba podľa chýbajúcej menštruácie. Príznaky môžu byť aj iné, ako by ste možno čakali.

Ak ste na sebe spozorovali jednu z týchto zmien, je možné, že sa aj vy už čoskoro stanete mamičkou. Tieto tri veci sa v počiatočnom štádiu u niektorých žien zmenia, a aj vďaka nim sa dozviete, či ste tehotná.

Prečítajte si: Takto sa počas rokov menia ženské prsia: Budete prekvapené, kedy ich máte najväčšie!

Zväčšenie nohy o pol čísla

Hoci to znie neuveriteľne, práve vďaka tehotenstvu sa vám môže stať, že sa vám zo dňa na deň zväčší noha. Topánky, ktoré vám boli dlhé roky dobré, vám zrazu nesedia a tlačia. Dôvodom je, že vaše telo začína zadržiavať vodu a tehotenské hormóny spôsobia, že sa vám nohy o niečo zväcšia. Tento jav by sa mal však vrátiť časom do normálu, preto nemajte strach z toho, že každým tehotenstvom sa vaše nohy budú o číslo zväčšovať.

Stmavnutie pokožky

Môže sa stať, že vaša pokožka zmení farbu vďaka nadmernej produkcii melanínu. Odrazí sa to hlavne na lícach, nose, či v čelovej oblasti. Pri pohľade do zrkadla si túto zmenu už v prvých mesiacoch jednoducho všimnete. Ak túžite po tmavšej pokožke, tehotenstvo vám ku nej v niektorých prípadoch čiastočne napomôže.

Malátnosť

V prvých týždňoch tehotenstva môžete pociťovať neprimerané návaly tepla, či celkovú slabosť organizmu. Celé vám to môže pripadať ako horúčka, či blížiaca sa chrípka. Skutočný dôvod sa však môže ukrývať v neplánovanom tehotenstve. 

Čítajte aj: 8 myšlienok, ktoré vás prinútia sa zamyslieť nad putom medzi matkou a dcérou: Našli ste sa aspoň v jednom bode?

Aj keď tieto tri zmeny úzko s tehotenstvom súvisia, isté si budete až po absolvovaní tehotenského testu, či návšteve vášho lekára.