Presunúť na hlavný obsah

10 najzdravších nápojov sveta: Liečivé účinky prírodných tekutín!

Zdravie

Lekárne praskajú vo švíkoch a vedci vymýšľajú stále nové a nové liečivá. Už sme zabudli, že príroda nám dala všetko potrebné a o všetko sa postarala. Prečítajte si, ktoré prírodné tekutiny by sme mali piť, aby sme čo najmenej navštevovali nemocnice.

 

Voda so zázvorom

Obsahuje vápnik, železo, zinok a betakarotén. Pomáha pri nevoľnostiach, problémoch pri trávení a prechladnutí. Zlepšuje prietok krvi a priaznivo pôsobí aj proti bolestiam.

Džús z granátových jabĺk

Granátové jablko obsahuje neuveriteľné množstvo vody, sodíka, draslíka a vitamínov A,B,C. Zastúpenie polyfenolov v tomto ovocí, podporuje krvný obeh aj v malých cievkach, ktoré sa nachádzajú väčšinou v oblasti srdca. Obsiahnuté antioxidanty zase zabraňujú nádorovým ochoreniam.  

Kvas

Obsahuje veľa vitamínov, vlákninu, minerálne látky. Pri konzumácií kvasu je činnosť čriev obnovená a imunitný systém je v bezpečí. Na najväčší ľudský orgán – pokožku, má blahodárne účinky. Na liter tohto nápoja pripadá iba päť kalórií, takže sa nemusíme báť nežiadúcich účinkov na vašu líniu.

Kokosové mlieko

Biela tekutina neobsahuje takmer žiadne kalórie. Namiesto toho obsahuje veľa minerálov. Prečisťuje organizmus a zbavuje ho jedov a škodlivín.

Káva

Kofeín zabraňuje zlepovaniu krvných doštičiek a tým aj vzniku krvných zrazenín. Káva nám pomáha udržiavať rozumové schopnosti v strehu. Jej zrniečka bojujú proti nepríjemnému zápachu z úst.

Jablčný ocot

Podporuje spaľovanie tukov. Ocot, so špecifickou vôňou i chuťou, podporuje metabolizmus a trávenie. Dokonca zabraňuje vzniku zubného kazu. Svojím zložením sa zaradil medzi dezinfekčné prostriedky proti črevným parazitom.

Mrkvová šťava

Betakarotén a vitamín A majú v mrkve obrovské zastúpenie. Šťava priaznivo pôsobí na pokožku, ktorú spevňuje a chráni pred vonkajšími nástrahami. Ak máte problémy s hrubým črevom, mrkva je to správne na vaše trápenie. Taktiež zlepšuje kvalitu mlieka dojčiacich žien.

Voda

Jedným slovom všeliek. Voda pomáha pri problémoch s obličkami, močovými cestami, podporuje krvný obeh, vyrovnáva krvný tlak a zlepšuje pamäť človeka. Dokáže znížiť hladinu cukru v krvi, odstrániť nadbytočné tukové bunky a dokonca aj odstrániť nespavosť.

Zelený čaj

Pitím zeleného nápoja sa chránite proti vzniku a rastu nádorov a podporujete činnosť nervovej sústavy. Upravuje krvný tlak a znižuje cholesterol. Je vysoko účinný pri detoxikácií organizmu. Posilňuje kosti, podporuje metabolizmus a pomáha pri spaľovaní tukov.

Mlieko

Podľa odborníkov patrí mlieko medzi najzdravšie a najkomplexnejšie potraviny vôbec. Obsahuje tuky, ktoré sú zdrojom energie, minerály potrebné pre zuby a kosti a bielkoviny s protirakovinovými vlastnosťami. Mliekom sa dá bojovať aj proti vysokému tlaku.