Presunúť na hlavný obsah

Tieto zázračné ingrediencie si pridávajte do každého smoothie, ak chcete mat čistú a dokonale žiarivú pleť!

Zdravie

Odšťavovanie organického ovocia a zeleniny je jedným z najsilnejších zdravotných návykov, ktoré môžete praktizovať. Nielenže na vás odšťavovanie môže mať úplne prirodzene žiarivý efekt, ale môže pomôcť aj pri liečbe chronických ochorení a vyplavovaní toxínov z organizmu.

Ak máte problémy s akné alebo inými i kožnými podmienkami, je nutnosťou učiť sa detoxikovať vaše telo silou odšťavovania. Aby ste boli úspešní v ceste za bezchybnou pokožkou, pomôžu vám poznatky, čo vám môže slúžiť ako silné detoxikačné látky.  Vytvorte si  kombinácie šťiav, ktoré vám najlepšie vyhovujú. Tu je len niekoľko zložiek energie, ktoré môžete pridať do svojej dennej dávky smoothie, aby ste získali krásnu a bezchybnú pleť.

Mohlo by vás zaujímať: Zlepšuje pokožku, pomáha pri chudnutí a dodá energiu: Aké zázraky dokáže kokosová voda s vaším telom?

Mrkva

Mrkva má šialené množstvo vitamínu A vo forme beta-karoténu, ktorý je silný antioxidant. Jeho najväčším pozitívom je to, že pomáha spomaľovať starnutie a udržuje mladistvý vzhľad. Mrkva má tiež slušné množstvo vitamínu C, ktorý pomáha telu produkovať kolagén, ten je zas nevyhnutný pre pružnosť pokožky, zabraňuje vráskam a spomaľuje príznaky starnutia. Túto zdravú zeleninu si pridávajte do každého smoothie a rozžiarená pleť bude samozrejmosťou.

Kel

Kel patrí k zelenine, ktorá dokáže zatočiť s nepríjemným a  zapáleným akné a to najmä vďaka svojím protizápalovým účinkom. Je výborným zdrojom vitamínov skupiny A, C, K, E, B, vápnika, betakaroténu, fosforu, železa, -3 a omega -6 mastných kyselín. Ak máte akné alebo iné závažné kožné ochorenia, dôvodom môžu byť aj upchané  hrubé črevo. Kel dokáže dostať odpad z tela vyvolaním pohybu čriev.

Červená repa

Repa je plná živín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú a žiariacu pleť! Obsahuje krvné a pečeňové čistiace prostriedky, ktoré sú veľmi potrebné pri liečbe kožných stavov a očistenia krvi. Repa je veľmi aromatická a chuťovo výrazná, takže je najlepšie nikdy nepoužívať celú repu v jednej šťave. Tento zázrak je protizápalový a bohatý na železo, draslík, meď a vitamín C. Ideálna kombinácia pre zdravú a bezchybnú pleť.

Petržlen

Petržlen je populárna rastlina bohatá na vitamíny A a C. Pomáha tiež vyčistiť pigmentové škvrny na pleti a udržiavať rovnomerný odtieň pokožky. Konzumácia petržlenu podporuje čistenie močových ciest, pečene a obličiek, a preto sa považuje za skvelého pomocníka v boji proti akné. Vysoká hladina vitamínu K môže zlepšiť pružnosť pokožky a zrýchliť proces hojenia rán.

Inšpirujte sa: Jar je obdobím žlčníka a pečene: Ako si zostaviť očistný jedálniček a vyplaviť z tela von toxíny?

Zázvor

Zázvor je energetická zložka, ktorú možno pridávať do každej šťavy, aby ste zvýšili svoje zdravotné výhody a posilnili imunitný systém. Tento koreň je ideálny v liečbe proti akné, pretože obsahuje látky na zníženie zápalu a obsahuje živiny ako horčík, draslík, mangán a vitamín B6. Považuje sa taktiež za veľmi silný antioxidant, takže jeho konzumácia vo vašom obľúbenom smoothie vám docieli dokonalo hladkú a bezchybnú pleť.