Presunúť na hlavný obsah

Týchto 7 tipov vám zaručene prinesie ploché bruško už do týždňa: Zmeňte svoje návyky práve teraz!

Chudnutie a diéty

Dokonalá postava vzniká len kombináciou cvičenia a správnej stravy. Ako však celému procesu ešte viac dopomôcť a vidieť prvé výsledky už za týždeň?

1. Pite dostatočne veľa vody

Telo, ktoré nemá dostatok tekutín sa prirodzene snaží ich zadržiavať. Ak sa však vo vás zbytočne hromadia, navonok vaše bruško vyzerá nafúknuté a oveľa väčšie než v skutočnosti je. Snažte sa preto vypiť minimálne 3 až 3,5 litra tekutín denne, čo znamená minimálne 8 pohárov, aby ste podobnej neželanej reakcii tela predišli.

2.  Preferujte zeleninu a ovocie s vysokým obsahom tekutín

Práve paprika, mrkva, uhorky či cícer dokonale zaplnia váš žalúdok bez toho, aby ho zbytočne zaťažili. Skúste si ešte pred hlavným jedlom dopriať niektorú z týchto zelenín spoločne s hummusom a uvidíte ten rozdiel. Nielenže budete hydratovaný, ale zaplníte svoj žalúdok oveľa rýchlejšie, a to ľahko spracovateľným jedlom.

Inšpirujte sa: Diéta považovaná za jednu z najlepších na zníženie hmotnosti: Na tieto potraviny stavte a výber týchto minimalizujte

3. Ako snack zvoľte oriešky

Mandle, vlašské orechy či lieskovce sú tou najvhodnejšou voľbou v prípade, že ste poobede hladný a nechcete, aby sa vám z praclíkov či čipsov zbytočne nafúklo brucho. Zvoľte nesolené a nepražené oriešky akéhokoľvek typu. Snažte sa dodržať množstvo nie väčšie ako hrsť a spojte tak skvelý zdroj zdravých tukov s výbornou pochúťkou, ktorá tvaru vášho brucha neublíži.

4. Áno, aj káva pomáha

Keďže káva odvodňuje, jej pitie v akurátnej miere dokáže s vaším bruchom zázraky. Mierna dávka kofeínu pomôže zmenšiť jeho veľkosť a vďaka tomu, že má pozitívne účinky aj na trávenie, môže vyriešiť aj ťažkosti tohto typu. Snáď ale nemusíme pripomínať, že to s ňou netreba preháńať.

Mohlo by vás zaujímať: 7 tipov ako upraviť svoje trávenie: Vďaka týmto trikom si zrýchlite metabolizmus!

5. Na raňajky sa mlieku nevyhýbajte

Nízkotučné mlieko, ktorým zalejete vaše cereálie dokáže vaše brucho zmenšiť aj o niekoľko centimetrov. Môže za to hlavne veľký obsah vápnika, ktorý sa celkovo spája s navodením optimálnej váhy. Navyše minerály ako draslík a magnézium dokážu regulovať množstvo sodíka v tele, ktorý je za nafukovanie bruška zodpovedný zo všetkých najviac.

6.  Prežúvajte, minimálne desaťkrát

Ak jedlo správne nepožujete, vyrábate svojmu žalúdku prácu navyše. Ten sa potom so spracovaním potravy trápi oveľa dlhšie a zbytočné nafukovanie a zväčšenie objemu brucha je na svete. Snažte sa potravu spracovávať už v ústach, aby ste tak svojmu tráviacemu systému uľahčili prácu čo najviac.

Nenechajte si ujsť: Jarný 28-dňový detox prečistí vaše telo a pomôže vám schudnúť: Stačí, ak vystriedate tieto potraviny

7.  Probiotiká nie sú výmysel

Správne baktérie dokážu vášmu žalúdku neuveriteľne pomôcť. Jedlo sa vďaka nim spracúva oveľa jednoduchšie a vaše brucho nemá dôvod vyzerať nafúknuto. Preto si doprajte aspoň jedno jedlo denne, ktoré bude bohaté na probiotickú kultúru. Či už pôjde o jogurt, kyslé mlieko, kyslú kapustu alebo Miso polievku.

Trápi aj Vás nafúknuté brucho?

spolu hlasovalo 222 ľudí

Áno
194
Nie
28