Presunúť na hlavný obsah

Vyskúšajte 7-dňovú očistu tela pomocou zeleninových štiav: Poznáme zázračné ingrediencie tohto elixíru

Chudnutie a diéty

Jarné očisty tela patria k dôležitým súčastiam zdravého životného štýlu či zdravého stravovania. Nielenže dokážu odplaviť usadené látky vo vašom tele, ale zároveň vám dodajú novú energiu a krásu. Táto zeleninová kúra patrí k naším najobľúbenejším, práve vďaka jej chutným ingredienciám a nenáročnej príprave.

Vyskúšajte 7 dňovú očistu tela, počas ktorej budete piť zeleninovú šťavu podľa nášho receptu. Zázračný elixír, ktorý vám dodá počas doby 7 dní potrebné živiny a vy sa budete cítiť ako znovuzrodení.  Určené pre všetkých z vás, ktorí sa trápia spomaleným metabolizmom či pocitom nadúvania. Tento ľahký drink vás zasýti, uzdraví a prečistí vaše telo. Vyskúšajte túto jarnú očistu tela a začnite svoj rok naozaj zdravo.

Prečítajte si aj: Jarná očista organizmu s jednoduchým týždňovým plánom: Podľa tohto potravinového zoznamu detoxikujete telo

Postup je úplne jednoduchý. Počas 7 dní si budete doma pripravovať zdravý a chutný drink zostavený z prevažne zeleninových zázrakov, ktoré dokážu prečistiť váš organizmus, zlepšiť trávenie a zároveň zrýchliť metabolizmus. Nákup potravín bude v tomto prípade naozaj jednoduchý, pretože na tento zdravý elixír zdravia a krásy budete potrebovať len 8 ingrediencií. 

Ingrediencie

1 šalátová uhorka
2 kusy stopkového zeleru
1 mrazený banán
1 citrón
1 mrazený ananás
Listy kelu
1 lyžica spirulíny
1 lyžica chia semienok

Príprava

Všetky tieto ingrediencie vysypeme do mixéru a mixujeme dovtedy, kým sa nevytvorí zelená zmes. Skvelým tipom je pripraviť si tento drink každé ráno v 3 porciách, ktoré budete následne piť na raňajky, obed a večeru. Skladujte ho v sklenej nádobe v chladničke, aby ste zabránili pokazeniu či zhustnutiu zmesi a pite ho v pravidelných intervaloch 3 krát do dňa. S týmto zeleným elixírom nekombinujte žiadnu stravu či iné nápoje. Dovolená je len čistá destilovaná voda.

Inšpirujte sa: Špeciálna séria piatich cvikov na rozprúdenie lymfy v tele: Zbavte sa toxínov, ktoré máte v tele

Skvelý výsledok

Po 7 dňovej jarnej očiste pomocou tohto zeleného elixíru môžete nabehnúť na klasickú stravu. Je však dôležité dávať si pozor na ťažké, mastné jedlá či nepriaznivé prvky v strave, medzi ktoré patria rafinovaný cukor, biela múka či alkohol. Títo nepriatelia v strave by mohli narušiť vašu jarnú očistu tela a výsledný efekt by nebol pozitívny. Konajte však tak, ako uznáte za vhodné a buďte šetrný k vášmu telu. 7 dňová očista pomocou zeleninových štiav patrí ku skvelým jarným očistám tela, no zároveň je náročná pre ľudí, ktorí tento typ detoxu nikdy predtým neabsolvovali. Je to tréning nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke  a vyžaduje si veľa odopierania a motivácie. Po 7 dňovej očistnej kúre sa však budete cítiť ako znovuzrodení a skvelý pocit bude stáť zato!