Presunúť na hlavný obsah

Svetová expertka na chudnutie radí: Týchto 6 tipov vám zaručene pomôže, aj keď ste v chudnutí ten najhorší človek

Zdravie a relax

Ak existuje žena, ktorá vie, ako na to, aby aj ten najväčší lenivec schudol a svoju váhu si aj udržal, potom je to Jillian Michaels. Je to fitness guru s dlhoročnými skúsenosťami, čo sa týka trvalého úbytku váhy zdravým spôsobom. Inšpirujte sa jej osvedčenými radami...

Skutočná fitness inšpirácia

Jillian má na svojom instagramovom konte viac než milión fanúšikov a pre nič za nič to veru nebude. Vďaka svojim radám, tipom, odporúčaniam, aj inšpiratívnym citátom v kombinácii s jej účinnými fitness programami pre každého, je skutočnou inšpiráciou a kapacitou vo svojej profesii a hobby zároveň. Toto je jej 6 najlepších rád, ktoré pomôžu schudnúť aj tomu najväčšiemu lenivcovi a váhu si aj udržať. 
 
 

1. Najdôležitejší je spánok

Vždy majte dostatok spánku. Je až prekvapujúce, aké dôležité to pri chudnutí je. Ako informuje magazín Womenshealth, vedci z Columbijskej univerzity zistili, že ľudia, ktorí spia menej ako 7 hodín v noci, majú tendenciu viac aj priberať. 

2. Cvičte a jedzte správne

Podľa Jillian najväčšiu chybu robia ľudia v tom, že vždy sa zamerajú na jedno z tohto pravidla. Buď len cvičia správne alebo jedia správne. Ale najlepšie pre chudnutie je ich súčasná kombinácia, aby sme dosiahli aj nejaké výsledky. Inak hrozí efekt, ktorému Jillian hovorí aj neutrálne chudnutie, čiže v podstate žiadne chudnutie. 
 

3. Vyberte si jedno cvičenie, ktoré budete skutočne aj robiť

Jillian tiež pre Womenshealth prezrádza, že každé cvičenie môže byť to najlepšie, pokiaľ ho robíte skutočne dôsledne. Či ide o tréningy s vysokou intenzitou, odporový tréning, alebo pohyby zamerané na svaly ako push-upy, drepy a ďalšie, s každým jedným sa dá pekne vyrysovať, pokiaľ ho vykonávate poriadne.
 

4. Odstrihnite sa od alkoholu

Podľa Jill pri chudnutí nemáte čo piť. Alkohol je to najhoršie pre telo, pretože aj to naše „z času na čas neuškodí“, nám spomalí metabolizmus tukov o dosť. Odborníci Jillianino tvrdenie podporujú svojím, že alkohol rozkladá aminokyseliny a ukladá ich ako tuky. 

5. Správny pomer zdravej stravy, žiadne hladovky

Najhoršie, čo môžete pri chudnutí urobiť, je držať akúsi hladovku alebo si nerovnomerne rozdeliť stravu. Drastické programy na chudnutie alebo dobrovoľné hladovky napokon poškodia náš metabolizmus a vrhnú nás do začarovaného cyklu jojo efektu. Vyberajte si vždy vyváženú stravu, ktorá bude pozostávať z 80% potravín vysokej kvality a s tými zvyšnými 20%-tami zaobchádzajte rozumne. 
 

6. Zmeňte svoj životný štýl a vytvorte si z neho rutinu

Ak sa budete držať spomínaných rád hore, potom je tu od Jillian ešte jedna na záver. Ak sa vám už podarí dostať sa na vytúženú váhu zdravým spôsobom, ako odporúča Jillian, potom si z toho spravte svoj životný štýl, rutinu, pretože len tak sa vám nevrátia naspäť kilogramy, ktoré ste stratili.