Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Ako zostať štíhle a spevnené aj v zimnom období? Riaďte sa týmito zlatými pravidlami

Fitness

Obdobie Vianoc je vždy veľkým stresom v spojitosti s vašou ručičkou na váhe. Nemusíte však stresovať a panikáriť, stačí si osvojiť pár jednoduchých pravidiel a vaše telo bude spevnené a vo forme aj počas sviatkov.

Varené víno a koláče počas adventnej sezóny, nasledované bohatými pozvánkami na vianočné večierky. V zime nie je naozaj ľahké zostať vo forme a spevnené, no v šatách na Silvestra by ste mali stále vyzerať úžasne. Nepotrebujete sa mučiť SOS diétami, stačí ak  budete nasledovať rozumný plán. Napríklad s nasledujúcimi tipmi. Inšpirovať sa pritom môžete známou modelkou Lily Aldridge, ktorá vám v 2 minútovom videu odhalí jej tréningovú rutinu.

VIDEO: Tréningová rutina v podaní modelky Lily Aldridge vás motivuje zostať vo forme

Mohlo by vás zaujímať: Efektívne cvičenie pre štíhle nohy a vyšportovaný zadok: Tento cvik si naozaj obľúbite!

Upravte tréning

Na rannú jogu je určite príliš studené počasie a vám sa nechce? Pochopiteľné. V tomto pláne však neexistuje žiadne ospravedlnenie, ktoré by vám pomohlo vyvliecť sa z pravidelného tréningu. V zimných dňoch stavte na fitnescentrum so širokou škálou kurzov, to vám zaručí, že sa nebudete nudiť. Nezabudnite ani na potrebný relax v saune či pri plávaní.

Pre zmenu

Pri každom tréningu nastáva rutina a potom riskujete, že nebudete trénovať s takou silou motivácie a vôle, ako na začiatku. Je dôležité meniť typy tréningov podľa vašej vytrvalosti a obmieňať jednotlivé cviky. Týmto spôsobom dáte telo do trvalého režimu, v ktorom svaly pracujú veľmi efektívne a zároveň bude vaše telo spevnené, vďaka zapájaniu všetkých svalov. 

Jemne, ale efektívne

Počas prvých hodín tréningu sa nesnažte zaťažiť svoje svalstvo príliš, aby ste sa nedostali do stavu, kedy vám nebudú pracovať svaly tak, ako by mali. Najlepším možným spôsobom je začať  pomaly a postupne zvyšovať vašu záťaž. Tiež nezabúdajte na pravidelný strečing, aby ste si pretiahli svoje telo a zabránili bolesti svalov. 

Výkon skupiny

Spoznajte priateľov nájdite s nimi spoločnú vášeň pre šport. Potom už nebudete hľadať výhovorky, prečo stráviť nedeľu popoludní na gauči. Pri individuálnom športe si môžete precvičiť jednotlivé cviky, no skupinový šport bude pre vás oveľa väčšou zábavou. Vyskúšajte loptové hry, ktoré sú zároveň skvelým kardiom a spaľovačom tukov.

Inšpirujte sa: Jedna z najčastejších chýb, akej sa dopúšťame v snahe zhodiť kilá: Čo vlastne jesť pred a po cvičení?

Venujte pozornosť strave

Nielen pravidelné cvičenie je nevyhnutné na to, aby ste sa dostali do formy, ale je to samozrejme aj zdravá a vyvážená strava. To však neznamená, že by ste si mali začať počítať kalórie. Stačí počúvať svoje telo a dať mu to, čo skutočne potrebuje a v období Vianoc to môže byť o jeden alebo dva koláče viac. Nájdite rovnováhu vo svojom tele a počúvajte, čo vám hovorí.