Presunúť na hlavný obsah

Takto sa vám zmení tvár po konzumovaní alkoholu, cukru, či mlieka: Všimli ste si jednu z týchto zmien?

Zdravie

To, čo sa nachádza vo vašom jedálničku, je dôležitejšie, ako si možno myslíte. Konkrétne potraviny sa nakoniec odrazia nielen na vašej postave, ale aj tvári.

Strava má na vaše telo obrovský dopad. Práve preto si dajte pozor na to, čo a v akom množstve denne konzumujete. Vďaka správnemu výberu potravín môžete veľa problémov vyriešiť a vyhnúť sa celkovému starnutiu. Toto sa s vašou tvárou deje keď jedávate nadbytok cukru, alkoholu, či mlieka.

Mohlo by vás zaujímať: Oko ako zrkadlo zdravia: Tieto všetky zdravotné problémy, dokážete vďaka nemu odhaliť

Príliš veľa alkoholu

Ak je váš pitný režim zložený prevažne z alkoholických nápojov, vína, či piva, na vašej tvári sa to nakoniec odrazí. Alkohol oberá vaše telo o vodu a tým pádom sa vám rýchlejšie vysuší pleť. Dokonca sa môže stať, že medzi obočím sa vám vytvorí viac vrások, keďže toto miesto je prepojené s pečeňou a rovnako môžete zaregistrovať aj vrásky okolo úst. Okrem toho môžete mať časom aj červenšie líca, či nos.

Príliš veľa mlieka

Kravské mlieko nie je až také skvelé, ako si možno myslíte. Jeho nadmerné množstvo môže spôsobiť vo vašom tele a na tvári niekoľko zmien. Ak to s mliekom denne preháňate môže sa stať, že časom na tvári zaregistrujete opuchnuté očné viečka, kruhy pod očami a malé vyrážky na brade. Pokiaľ sa mlieka vzdať nechcete, siahnite radšej po ovčom, či kozom mlieku. 

Príliš veľa cukru

To, že nadmerná konzumácia cukru vedie k priberaniu, či rôznym zdravotným problémom pravdepodobne viete. Cukor však vplýva aj na vašu tvár a kvalitu pleti. Ak sa vo vašom jedálničku nachádza príliš veľa sladkostí a celkovo veľa sladíte, nemôže vás prekvapiť to, že vaša tvár sa začne meniť. Pribudnú vám vrásky na čele, kruhy, či vačky pod očami, akné a vaša tvár bude pôsobiť celkovo bledo a bez farby. 

Čítajte aj: Zdravé a jednoduché raňajky z 2 ingrediencií: Pridajte do nich túto bylinku a schudnete

Ak vás trápi jedna zo spomenutých vecí, stačí, ak zmeníte jedálniček. Pridajte do neho viac čerstvých potravín, zeleniny, zdravých bielkovín a ovocia. Neznamená to, že sa musíte teraz všetkého, čo milujete vzdať, iba to s ničím príliš nepreháňajte.