Presunúť na hlavný obsah

VIDEO: Štíhle nohy vďaka trom baletným a hlavne nenáročným cvikom: Ukážeme vám, ako na to

Fitness

Ak túžite po štíhlych nohách, vyskúšajte spolu s nami toto krátke, ale účinné baletné cvičenie. Trénerka cvičenia Balet Beautiful v rozhovore prezradila viac.

To, že majú baletky skutočne krásne a ukážkové nohy je jednoducho faktom a realitou. Ani vy však zúfať nemusíte, práve naopak. Vďaka tomuto cvičeniu si časom vypracujete rovnako krásne nohy vo vašom vlastnom podaní. 

FEMINITY TV: Vypočujte si celý rozhovor s trénerkou Balet Beautiful - Bronislavou Kováčikovou a pozrite si ukážku spomínaných cvikov

Prečítajte si aj: Hlavná labuť z Labutieho jazera: Krásna Romina Kołodziej prezradila, aký je život baletky na Slovensku

Trénerka atraktívneho cvičenia Balet Beautiful a herečka Bronislava Kováčiková, nám počas rozhovoru prezradila, ako na štíhle nohy. Cvičenie Balet Beautiful si môžete spolu s ňou vyskúšať v tanečnej škole Mirky Kosorínovej a dovolíme si tvrdiť, že vás bude baviť. Najviac vás potešia výsledky, ktoré sa odrazia na celej postave a figúre. Ak túžite po štíhlych nohách, vyskúšajte tieto tri cviky.

Battement tendu

"Je to základný cvik, robí sa na zemi. Celým chodidlom idem po podlahe a dopínam špičku," prezradila trénerka. Cvik vykonávajte v niekoľkých opakovaniach a prejdite z prednej pozície do bočnej a skončite vzadu. Počas cviku sa snažte mať vyrovnanú chrbticu, pevný postoj tela a natiahnutú končatinu.

Battement jeté

"Je to podobný pohyb, len tentokrát nohu šviháme do 45 stupňového uhla." Ide o pohyb, pri ktorom akoby nohu "vyhadzujeme" do vzduchu a do strán. Brucho zostáva samozrejme stiahnuté a telo spevnené.

Grand Battement

Trénerka baletu pokračuje: "Ide o veľký battement, ktorý je až na 90 stupňov. Pri ňom sa švihajú nohy vysoko." Počas tohto pohybu rýchlejšie a energicky vyhadzujeme nohu do vzduchu a nezabúdame pritom na spevnené jadro tela.

Vyskúšajte aj: 21-dňová výzva pre štíhle bruško do plaviek: Toto je zoznam jedál a krátke cvičenie na doma!

Pri cvikoch je dôležité správne a pravidelné dýchanie, rovnaký počet opakovaní a tiež pohyb do kríža, čo znamená, že noha ide vpred, na stranu a vzad.