Presunúť na hlavný obsah

3 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu omladnúť aj o jedno desaťročie

Zdravie

Narastajúcim vekom prichádzajú nielen zdravotné komplikácie, ale aj pleť viditeľne starne.

Určite ste sa snažili tento prirodzený proces aspoň raz v živote do určitej miery zastaviť, pričom ste si v mladosti neuvedomovali, že ak sa budete svojej pleti venovať viac, s pribúdajúcimi rokmi sa nebude výrazne meniť.

Ak chcete omladnúť aspoň o jedno desaťročie, stroj času vám nepomôže. Poradíme vám jednoduché triky, ktoré pomohli už mnohým ženám viditeľne omladnúť.

1. Zdravší životný štýl

Omladnúť sa vám podarí jedine vtedy, ak radikálne zmeníte svoj životný štýl. Okrem výrazných zmien v stravovacích návykoch bude nutné začať sa venovať športovým aktivitám, ktoré vám vybudujú ideálnu postavu. Začnite pravidelne raňajkovávať, pite dostatok tekutín, vzdajte sa mastných vyprážaných jedál; jedávajte ryby, ovocie, zeleninu, sóju, vajíčka; skúste obmedziť pitie kofeínových nápojov a úplne vylúčte alkoholické nápoje. Ak nabehnete na takýto systém čím skôr, podarí sa vám oklamať vek a viditeľne omladnete. Aj vrások budete mať menej.

Tým, že úplne zmeníte svoje stravovacie návyky, odzrkadlí sa to aj na vašej korune krásy. Začnú vám menej vypadávať vlasy a zmiznú vám hnisajúce vyrážky.

Zmeny odpozorujete aj vtedy, ak používate pravidelne farby na vlasy. Ak ste však mladé a vlasy vám ešte nešedivejú, radšej sa vyhnite chemikáliám a vlasy si nefarbite. Čas na farbenie ešte len príde.

2. Dostatok spánku

Okrem úpravy stravovacích návykov a zintenzívnenia pohybových aktivít je potrebné, aby ste si dopriali viac spánku. Hovorí sa, že najlepším plastickým chirurgom je spánok. Málo žien si však popri domácich povinnostiach a deťoch dokáže dopriať čas na regeneráciu a spánok. Naučte sa chodievať spávať do spálne a zobúdzajte sa v rovnakom čase, a to nezávislé od toho, či je sobota, alebo streda. Uvidíte, že časom sa vám už nebudú objavovať kruhy pod očami.

3. Pozitívne myslenie

A to najdôležitejšie na záver. Omladnúť sa vám podarí aj vďaka pozitívnemu prístupu k životu. Ak sa budete stále mračiť a neukážete svoje krásny zuby vybielené bieliacimi pásikmi, len ťažko môžete okolie presvedčiť, že na svoj vek nevyzeráte. Myslite pozitívne za každých okolností. Nenechajte sa ovplyvniť negatívnymi situáciami, pretože sa to odzrkadlí nielen na vašom výzore, ale aj na vnútorných orgánoch. Objavia sa bolesti žalúdka, pečene a určite vás prekvapia aj bolesti hlavy v spánkovej oblasti a problémy s dýchaním.

Aj taký problém ako škaredý chrup môžete vyriešiť jednoducho. Keď sa budete oň pravidelne starať a čistiť si ho poctivo bieliacimi pásikmi, problém sa vám podarí odstrániť.

- reklamná správa -