Presunúť na hlavný obsah

Tréning na zadok a stehná, pri ktorom sa poriadne zapotíte: Po tomto budete mať figúru snov

Fitness

Zadok a stehná – dve najproblematickejšie partie ženského tela. Prinášame vám tréning, s ktorým si krásne tieto časti vytvarujete.

Zadok  a stehná. Partie, ktoré chce riešiť so mnou moja klientka.  Je to ale prirodzené, kedže ženám sa ukladá prirodzene tuk práve do týchto oblastí. Výsledkom je potom celulitída na zadku, spojené hrubé stehná, nepekné tvary nôh... Cvičením nôh docielime ich pekné tvarovanie, posilníme svaly, ľahšie budeme spaľovať tuky. Ale netreba zabúdať na to, že pokiaľ sa toho tuku chceme zbaviť, tak je nutné zaradiť aj diétu, ktorá nás psychicky a fyzicky nezruinuje.

Čítajte: 30-dňová FEMINITY VÝZVA pre krajšie telo: Cvik - neviditeľná stolička o stenu dokáže s postavou zázraky

Pokiaľ teda máte stravu ako tak zvládnutú, je načase pohľadať vhodné tréningy pre posilnenie problémových partií. Tréning, ktorý vám ponúkam je zameraný práve na tieto partie, je to ale skôr kondičný typ tréningu, takže sa pri ňom riadne zapotíte. Postupne Vám opíšem jednotlivé cviky a celý princíp tréningu:

Princíp tréningu: cvičí sa vždy v pároch cvikov. Každý pár je zameraný na zadok a na stehná, celkovo na nohy. Každý cvik trvá 30 sekúnd, medzi jednotlivými pármi cvikov nie je pauza. Čiže cvičí sa minútu, potom pauza 30 sekúnd, znova sa zopakuje odcvičenie cvičebného páru a ide sa na ďalší pár cvikov.

Musíte vyskúšť: VIDEO WORKOUT s vlastnou váhou: Týchto pár minút denne si nebudete vedieť vynachváliť

VIDEO:  Vyskúšajte tento tréning na zadok a stehná od Michaela Achbergera

Pár 1: 

  • Jumping spider plank. Jednoduché preskakovanie nôh, kde predná noha zviera v kolennom kĺbe 90 stupňový uhol a pri preskočení sa nohy vymenia.
  • Reverse lunge skip. Výpady vzad v skoku. Pri vyskočení sa zmení poloha nôh a dopadne sa do výpadu.

Pár 2:

  • Spider kick throug plank. O niečo techniky a koordinačné náročnejší cvik. Z planku pritiahnuť pravú nohu, položiť ju vedľa pravej ruky, tú ruku zdvihnúť a potiahnuť za seba, pričom predkopneme dopredu ľavú nohu. Odporúčam si tento pohyb nacvičiť.
  • Sprinter knee drive. Z kľaku pravého kolena a položenej ľavej ruky sa vystrieme a vykopneme kolenom dopredu ľavú nohu.

Pár 3:

  • Jumping knee tuck plank. Z plánku predhodíme pred seba chodidlá vpred tak, aby sme nohy – chodidlá dostali čo najbližšie k položeným dlaniam na zemi. Pri predhodení rúk sa pozrieme priamo pred seba.
  • Squat jump. Najjednoduchší cvik, čo sa techniky týka. Jednoducho z hlbokého drepu vyskočíme a vystrieme nohy, dopadáme zase priamo do drepu.

Všetky tri páry cvikov vykonajte minimálne raz, prípadne ak vládzete, môžete celý kruh cvikov zopakovať.