Presunúť na hlavný obsah

Dokonalá letná starostlivosť o vlasy: Doprajte im výživu a lesk aj po dni na slnku či v piesku

Krása

Starostlivosť o vlasy sa v lete jednoznačne mení. Ak si hlavu nechránite klobúkom či štýlovým šiltom, vlasy sú to prvé, na čo dopadajú slnečné lúče. Potrebujú starostlivosť, ktorá ich vyživí a zanechá krásne bez ohľadu na to, v ktorej destinácii sa práve nachádzate.

Piesok, slaná voda a letné slnečné lúče. Táto trojkombinácia môže znieť ako definícia pravého raja. Nie však pre vaše vlasy. Tieto vplyvy ich môžu ničiť a zanechávať krehké a lámavé. Ich regenerácia produktami zvonka je preto veľmi dôležitá. Vybrali sme pre vás tie najdôležitejšie oblasti, na ktoré by ste mali zamerať svoju pozornosť.

Prečítajte si tiež: VIDEO: Vlasové trendy leta 2018: Dokonalé plážové vlny si vykúzlite za pomoci týchto skvelých pomocníkov

Doprajte im prirodzené schnutie

Práve, keď slnko ukazuje svoju silu, dovoľte aj vašim vlasom užiť si jeho intenzitu. Predtým ako sa rozhodnete vysušiť vaše vlasy fénom, viackrát si to premyslite. V teplých mesiacoch môžete využiť práve silu slniečka. Ak sa mu bránite práve kvôli tomu, že vlasy vysušuje a zanecháva ich krepovité, siahnite po produktoch, ktoré presne týmto nedostatkom zabránia. 

Objem a krásne vlny 

Dokonalý letný styling začína už v sprche. O svoje vlasy sa starajte a používajte šampón, ktorý je špeciálne prispôsobený na letné podmienky. Obsah aktívnych látok vám zabezpečí dokonalý beach waves look a objem, na ktorý sa nezabúda. 

Dokonalý lesk už po troch minútach

Masky na vlasy by si v lete mali nájsť cestu späť do vašich kúpeľní. Ich silu po náročnom dni na slnku budete určite potrebovať. Vyberajte tie, ktoré sú špeciálne vyvinuté na teplotné zmeny a výživu. Stačia tri minúty a vaše vlasy budú ako znovuzrodené.

Morská soľ aj keď nie ste na dovolenke

Morská soľ predstavuje veľmi aktívnu zložku mnohých letných produktov. Môžete ju používať aj samostatne a aplikovať ju na vlhké ale aj na suché vlasy. Už pár kvapiek vám spraví na vlasoch objem a dokonalý letnú textúru. 

Mohlo by vás zaujímať: Pukacie sponky zažívajú svoj comeback: Oživte nimi svoj letný účes a buďte chic

Na prirodzený preslnený look

Vlásky v lete prirodzene blednú, pretože slnko sa na nich dokáže poriadne vyblázniť. Či už sú vaše vlasy blond prirodzene, alebo si ich dávate zosvetľovať, venujte im počas slnečných dní zvýšenú starostlivosť. Produkty na zosvetlené vlasy opravujú ich textúru a dodávajú im lesk. Vyskúšajte aj dvojzložkový kondicionér, na ktorom si intenzitu blond farby nastavíte vy sama.