Presunúť na hlavný obsah

To, ako si sušíte vlasy, vám môže opticky pridať na veku: Vyhnite sa tejto zásadnej chybe a uvidíte ten rozdiel

Krása

Nie je v tom žiaden zázrak ani kúzlo. Len jednoduchý trik dokáže s vašimi vlasmi veci, ktoré by ste nikdy nepovedali.

Kde robíme chybu?

Každá jedna z nás sa dopúšťa takmer tej istej. Všetky totiž pokiaľ ide o mladistvý vzhľad a starnutie, riešime hlavne svoju tvár a to, ako čo najúčinnejšie zabrániť vzniku nových a prehlbujúcich sa vrások. Skutočné tajomstvo však nie je len v starostlivosti o našu pleť,  ale aj v samotných vlasoch. Tie sa totiž nie nadarmo nazývajú korunou krásy a ich poslaním skutočne je urobiť z nás kráľovné. Preto by sme ich pri tvorbe celkového vzhľadu nikdy nemali zanedbávať.

Inšpirujte sa: Kontroverzný účes, ktorý ovládol Hollywood: Známe krásky podľahli strihu s názvom Bob

Základ je priamo v sušení

Možno vám to príde ako hlúposť, no samotná technika sušenia vlasov je v súvislosti s optickým pribúdaním rokov kameňom úrazu vo väčšine prípadov, kedy sme s tým, ako vyzeráme, naozaj nespokojné.  Jasné, nejde  o žiadnu vedu,  správne držanie fénu a kefy je ale v tomto prípade skutočne kľúčové.

Nie vždy horizontálne

V prvom rade si musíte uvedomiť, ako ste doteraz zvyknuté sušiť si svoje vlasy. Väčšina z nás totiž spontánne drží fén aj kefu na vlasy v horizontálnej polohe počas celého sušenia, čo logicky vedie k vysušovaniu nielen korienkov, ale celej dĺžky vlasov hlavne v spodných vrstvách, čím sa z nich vytratí všetok život aj objem. Vlasy pri horizontálnom pohybe hrebeňa pôsobia skleslo a mdlo, takmer bez života.

Nenechajte si ujsť: Najlepšie vlasové tipy pre jesennú sezónu: Tento odtieň vlasov budete chcieť mať!

Stačí jedna zásadná zmena

Vyskúšajte preto držať kefu v horizontálnej polohe len pri korienkoch a smerom ku končekom sa snažte hrebeň vo vašich rukách pootočiť do vertikálneho smeru, prúd vzduchu z fénu nechajte pôsobiť  zhora a na konci urobte jemnú vlnu. Aj takto jednoducho sa zo šedej myšky, ktorá vyzerá oveľa staršie ako v skutočnosti je, premeníte na energickú a výraznú osobnosť. Jediná zmena smeru vo fúkaní dokáže zázraky, tak prečo ju nevyskúšať?

Robili ste aj Vy podobnú chybu pri fúkaní vlasov?

spolu hlasovalo 83 ľudí

Áno
37
Nie
46