Presunúť na hlavný obsah

Keď sme sa stretli, sľuboval mi aj nemožné: Až po dvoch rokoch vzťahu som podľa tohto zistila, že ma len zavádzal

Partnerské vzťahy

Možno si myslíte, že niekoho poznáte, no pritom to tak úplne nemusí byť pravda.

Takmer každý vzťah na začiatku vyzerá ako z rozprávky.  Nič by ste na ňom nemenili, je dokonalý a vy máte pocit, že ste o niekom takm snívali celý život. Niekto hovorí, že je to spôsobené len tým, že sa partneri len dobre nepoznajú, iní tvrdia, že sú zamilovaní do určitej predstavy o tom druhom. V Kristíninom prípade však predstava trvala dlhšie ako je zdravé.

„Teraz to už viem, ale vtedy som si žila svoj sen. Viem, že to bolo hlúpe, no podobné veci sa dajú zistiť až s odstupom času. Aj Matej sa spočiatku zdal ako dokonalý muž. Mal všetko to, čo mi pri predchádzajúcich partneroch tak úporne chýbalo a konečne som si s niekým vedela predstaviť svoj život.  A nebolo tomu tak len v prvých mesiacoch, vobec nie. Mala som pocit, že sme si čím ďalej, tým bližší. Nevedela som sa od neho odtrhnúť, dával mi pocit istoty a slobody a, narozdieľ od ostatných mužov, skutočne sa dokázal baviť o plánoch do budúcnosti.“ objasňuje svoje očarenie Matejom Kristína.

Inšpirujte sa: Top 7 mužských klamstiev: Odhalili sme najpoužívanejšie mužské výhovorky, pri ktorých zbystrite

Reči o tom, ako sa spoločne presťahujú do nového bytu, ako o pár mesiacov vymení auto a kúpia si jedno spoločné, ako strávia letnú dovolenku v trópoch. To všetko Kristína počúvala na dennom poriadku a cítila sa ako kráľovná. Pri predstave ich spoločného života zabudla aj na fakt, že Matej zatiaľ stále býva u rodičov a je tomu tak už dobrý 5 rokov. Veď im predsa sľúbil spoločné bývanie, ktoré už malo byť v štádiu riešenia. Aspoň to tvrdil.

„Ja som žila v domnienke, že on za nás rieši našu budúcnosť a viac som sa nestarala. To bola však jedna obrovská a zásadná chyba, na ktorú som prišla až príliš neskoro. Presne v deň, keď mi pred domom postálo auto a vystúpili z neho ľudia, ktorí sa predstavili ako potencionálni kupci mojho domu. Neverila som vlastným ušiam. Vraj sa od známych dozvedeli, že je na predaj a už dlho mali o nehnuteľnosť v tejto oblasti záujem. Okamžite som ich poslala preč a volala som Matejovi, rozzúrená, v domnení, že ma upokojí.“ spomína na nepochopiteľnú situáciu Kristína.

Mohlo by vás zaujímať: Nikdy mi nevychádzali vzťahy, jedna vec mi v tom neustále bránila: Až pri tomto mužovi som zistila, kde je problém

„Ten sa však odrazu začal vykrúcať a tvrdil, že predaj mojho domu nie je predsa až taký zlý nápad. Vraj si budeme mocť dovoliť bytík aj dovolenku a konečne budeme spolu bývať. Vtedy mi to došlo. Jeho modré z neba bolo dostupné len v prípade, že si zaň zaplatím. A to priamo mojím domom. Neverila som vlastným ušiam, keď mi rozprával celú stratégiu predaja, investovania do niečoho spoločného a úspor, ktoré nadobudneme. Nedokázala som viac počúvať, ako si melie svoje. To bol náš posledný telefonát a dúfam, že to tak aj ostane.“

Kristína sa možno nechala nachytať ako školáčka, ktorá pokukuje po navonok, síce očarujúcom, no vo vnútri nevyzretom mužovi, jedno je však isté. Teraz už vie, že všetko dokáže aj sama a muža k svojmu šťastiu a veľkým životným rozhodnutiam nepotrebuje.  A hlavne nie Matejovi podobného.

Stalo sa aj Vám, že Vás niekto vo vzťahu zavádzal?

spolu hlasovalo 411 ľudí

Áno
354
Nie
57