Presunúť na hlavný obsah

Požiadal ma o ruku, no pár dní pred svadbou to z ničoho nič odvolal. Tento dôvod som nečakala ani v najhoršom sne

Partnerské vzťahy

Veronika si prešla životnou situáciou, ktorú nečakala ani v tom najhoršom sne. Jej nastávajúci zrušil svadbu a jeho dôvod ju naozaj zaskočil!

„Nikdy by som si nepomyslela, že sa môžem dostať do situácie, kedy ma vlastný snúbenec zaskočí jeho požiadavkou,“ začína svoj príbeh zaskočená Veronika. 

Mohlo by vás zaujímať: Spomienky a minulosť môžu niekedy zničiť veľa: S bývalým partnerom som to prestrelila

Letná láska

„Všetko sa začalo na letnej dovolenke, ktorú sme plánovali s mojou najlepšou kamarátkou už roky. Slnko, more a oddych od Slovenska som potrebovala ako soľ, a tak sme sa so Zuzkou rozhodli opustiť Bratislavu, komplikované vzťahy, starosti v práci a jednoducho vypnúť! Za cieľovú destináciu sme si určili antické Grécko, ktoré bolo mojím vysneným miestom na dovolenku. S jedným kufrom, klobúkom na hlave a pocitom vzrušenia sme sa so Zuzkou stretli na letisku. Mala som jasný plán, že všetky problémy a chlapov vypustím z hlavy a jednoducho si užijem dovolenku, po ktorej som tak dlho túžila,“ spomína atraktívna brunetka.

Zmena plánov

Ako to však zvyčajne býva, moje plány celkom nevyšli podľa predstáv. Už po príchode na apartmán som sa zoznámila s majiteľom hotelového komplexu Andreasom. Vysoký, mladý a neskutočne príťažlivý Grék, bol ten typ chlapa, o ktorom snívajú všetky slobodné aj zadané ženy. Taký ten kladný hrdina z filmu, ktorému nemáte čo vytknúť, pretože je až príliš dokonalý. Andreas mal o mňa od začiatku značný záujem a nemôžem povedať, žeby mi to zvlášť prekážalo. Najviac ma udivovalo jeho správanie a galantnosť, na ktorú som predtým nebola zvyknutá. Dá sa povedať, že som veľmi rýchlo podľahla jeho charizme a čaru osobnosti. Asi prvýkrát v živote som bola bezhlavo zamilovaná, nech to už vyznie akokoľvek naivne. Stačili mi tri týždne nato, aby som vedela že to je muž, s ktorým chcem zostarnúť. Keď sme po necelom mesiaci  mali so Zuzkou letieť naspäť na Slovensko, začala som zvažovať život na Rhodose. Keďže ma moja najlepšia kamarátka pozná dokonale, vedela že moju spontánnu a tvrdohlavú povahu nepresvedčí nič.

Rozprávkový život?

Nakoniec rozhodlo gesto môjho tajomného Andreasa, ktorý ma v deň odletu požiadal o ruku. Neopísateľný pocit šťastia striedali výčitky pochybnosti, ale láska bola v tomto prípade oveľa silnejšia. Životné okolnosti a  puto s Andreasom ma presvedčili, že moje spontánne rozhodnutie bude správne, a že sa konečne aj na mňa usmialo šťastie. Láska mi poplietla hlavu a ja som sa rozhodla vziať si za muža vysnívaného Gréka. Zuzana len krútila hlavou, so slzami šťastia a úsmevom na tvári  mi povedala, že do mesiaca som doma aj s kuframi. Kto by to bol tušil, že mala Zuzka svätú pravdu! V tej chvíli som však bola zamilovaná a presvedčená, že Andreas je chlap, s ktorým budem šťastná. Aj by som bola, keby...

Deň D

„S prípravami na svadbu sme si nerobili ťažkú hlavu. Všetko prebiehalo veľmi rýchlo a jeho rodina nám ochotne pomáhala. Naplánovali sme si len malý obrad s gréckymi tradíciami na pláži a jeho najbližšou rodinou. Keďže naše zoznámenie, láska a celý vzťah mali rekordne rýchly spád, na prvú spoločnú noc ešte nedošlo. Pár dní pred svadbou som to už nevydržala a po spoločnej večeri som mu pošepla do ucha, nech to spoločne urobíme. Nevedela som sa dočkať našej prvej vášnivej noci, jeho dotykov a slastného pocitu. Jeho reakcia má však zaskočila natoľko, že som od údivu lapala po dychu. Môj dokonalý Andreas, bol vychovaný v rodine, kde je prístupný sex až po svadbe a to isté očakával aj odo mňa! Nikdy nezabudnem na pocit sklamania v jeho očiach, keď som mu musela vysvetliť, že o svoje panenstvo som už dávno prišla. Striktné pravidlá v jeho rodine a kultúre mu však nedovolili zobrať si „poškvrnenú“ ženu a tak som sa s pocitom radodajky musela zmieriť aj s faktom, že sa moja vysnívaná svadba konať nebude!“ 

Prečítajte si aj: 5 manipulujúcich viet, ktorými nás väčšinou muži zmätú: Tomuto neverte, sú to len sladké reči

Rozdielna kultúra

„Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa mi môže niečo také prihodiť! Neviem či to bolo spôsobeným šokom alebo skutočnosťou, že môj nastávajúci bol ešte panic, ale z bezhlavej zamilovanosti som rýchlo vytriezvela. Naše svety boli tak odlišné a rodinné tradície tak prísne, že sa nedalo nič robiť. Ako moja milá Zuzka predpovedala, tak sa aj stalo a do mesiaca som bola naspäť na Slovensku. Na Andreasa mi len ostali len zasnené spomienky a jeho vôňa, ktorú som nemohla dostať z hlavy. Môj letný románik, ktorý sa mal skončiť dokonalým životom skončil tak rýchlo, ako aj začal. Na Andreasa však dodnes spomínam s úsmevom a rozmýšľam či už našiel svoju nepoškvrnenú nastávajúcu a okúsil chuť vášne. 

Ocitli ste sa niekedy v situácii, že od vás chlap žiadal sex po svadbe?

spolu hlasovalo 338 ľudí

áno
45
nie
293