Presunúť na hlavný obsah

Zavolala mi expriateľka môjho súčasného priateľa: Požiadala ma o niečo, čo som nečakala!

Partnerské vzťahy

Myslela by som si, že takáto vec sa môže stať jedine vo sne, ale mýlila som sa.

S Danom sme spolu už zopár mesiacov, ale s bývalou priateľkou sa stretávať neprestal. Úplne si dôverujeme a navzájom si nič nezakazujeme. Nie som žiadna žiarlivá mrcha, a preto som nevidela problém v stretnutiach na káve, ktoré s bývalou Ľubicou občas absolvovali. 

Prečítajte si: Svokra mi znepríjemňovala život: Dôvodom bola úplná absurdita, no ona si stála za svojim

Napriek tomu som sa o nej rozprávať nechcela, a preto som vlastne ani netušila, čo môžu spolu preberať. Posledný mesiac som postrehla, že pri telefonátoch od Ľubice sa Dano častokrát nesmierne vytočil, až jej jedného dňa prestal dvíhať úplne.

Prišlo mi to podozrivé

Na moje zisťovanie povedal, že už nemá náladu sa s ňou stretávať, a tým to celé ukončil. Na jednej strane som bola aj rada, ale stále mi na tom niečo nesedelo. Všetko sa však o pár dní vyjasnilo. Sedela som s kamarátkou na káve, keď mi zrazu zazvonil telefón. Číslo som nepoznala, ale hlas mi prišiel povedomý. "Ahoj, to som ja, Danova bývalá. Bude to znieť zvláštne, ale potrebujem, aby si Dana presvedčila o tom, aby mi znova začal prispievať na život tak, ako predtým."

Myslela som, že zle počujem

Po jej slovách som sa nezmohla na nič iné, ako na niekoľko sekundové mlčanie. Na čo zareagovala, s niečím v zmysle, že ak chcem, aby Dano zostal so mnou, mala by som nad jej žiadosťou pouvažovať. Vraj ona vie, ako na neho. Nevedela som, či sa mi vyhráža, alebo si len neuvedomuje, čo hovorí.

Mohlo by vás zaujímať: Čoho sú schopné ex-priateľky mužov? Tieto kuriozity vás určite pobavia

Po jej predslove som telefón zložila, a ešte v ten večer celú situáciu prebrala s priateľom. Vysvitlo, že Ľubica mala finančné problémy, a počas celého ich vzťahu bola zvyknutá, že sa Dano o všetko prirodzene postaral. Preto po rozchode očakávala, že v tom bude pokračovať, veď si predsalen spolu prežili úžasných päť rokov..