Presunúť na hlavný obsah

Vlastnosti, ktoré muži na súčasných ženách obdivujú: Model dokonalej manželky je inšpirovaný minulosťou

Sex a vzťahy

Muži otvorene prehovorili o vlastnostiach a schopnostiach ženy, ktorá by bola pre nich ideálnou manželkou. Hoci sa našli aj také, ktoré dnešným ženám nechýbajú, dôležité sú pre mužov aj tie, ktoré mali ženy minulých desaťročí.

Hoci si súčasní muži na súčasných ženách vážia dnes aj ich intelekt, schopnosť viesť svoj vlastný život bez ohľadu na nich, ich priebojnosť a cieľavedomosť, rovnako uprednostňujú aj ďalšie vlastnosti a schopnosti, ktorými boli vybavené skôr perfektné manželky takých 50. rokov minulého storočia. Posúďte samy a zamyslite sa... 

Mohlo by vás zaujímať: Jednej veci sa muži boja po tom, čo zmenia svoj status na ženatý: Takéto správanie ich polovičky im naháňa strach 

Prijímate muža bez výhrad

Žena minulého storočia si svojho manžela vážila a prijímala takého, aký je, nielen s jeho prednosťami, ale aj negatívnymi stránkami a rozhodne mu ich nikdy nevyhadzovala na oči. Naopak, akceptovala a prijímala svojho muža v celej jeho bytosti. Aj túto vlastnosť dnes muži na ženách oceňujú, pretože je pravda, že dnes má skôr žena tendenciu muža pretvárať na svoj obraz. 

Často sa smejete

Viem, viem... Okamžite sa vám v súvislosti s minulým storočím vybaví usmiata a poslušná žena, ktorá má dobrú náladu zakaždým, keď príde manžel z práce domov a čaká ho aj s upečeným koláčom. Pravdou je, že dnešná žena má svoje muchy, čo je samozrejme zapríčinené aj dnešnou dobou, v ktorej sú na ňu kladené oveľa väčšie nároky než len to, že bude skvelou gazdinou a poslušne s úsmevom na perách bude čakať na manžela doma. Ale predsa, každý muž ocení optimistickú ženu, ktorá sa aspoň snaží mu vždy vyčariť úsmev na tvári, hoci chápe, že aj ona je len človek, ktorý mohol mať zlý deň. Nie nadarmo sa hovorí, že smiech je korením lásky. 

Čítajte tiež: Francúzsky vedia, ako vyzerá dokonalé manželstvo: Na týchto 5 vecí nedajú v partnerskom vzťahu dopustiť 

Viete variť

Úsmevné a naozaj také príznačné pre minulé desaťročia, aby žena vedela dobre variť. No aj tak všetky dobre vieme, koľko toho vie dobré jedlo uvarené z lásky v partnerskom vzťahu napraviť. Aj keď len ide o nepeknú manželskú hádku, vôňa jeho obľúbeného jedla a intímna atmosféra, ktorá k tomu patrí, sú zaručenou kombináciou, že si svojho manžela opäť udobríte alebo lásku ešte viac posilníte. Veď láska ide napokon aj cez žalúdok.

Ste láskavá a pokorná

Hoci žena, ktorá sa za každú cenu snaží vo vzťahu presadiť a s manželom bojovať, môže byť na chvíľu pre dotyčného sexi, v každodennom živote a dlhodobom vzťahu, manželstve,  by s takýmto prístupom asi neuspela. To, na čom sa súčasní muži zhodujú je, že chcú ženu pokornú, skromnú, ale predovšetkým láskavú. Domina v akomkoľvek zmysle ako jednorazová rola áno, ale inak stavte milé ženy, radšej na láskavosť a prítulnosť. Napokon to oceníte aj samy.

Neprehliadnite: Takto dosiahnete skutočne šťastné manželstvo: Robte každý večer s partnerom túto jednu vec a uvidíte

Ste ohľaduplná a všímavá

Dokonalé manželky minulých desaťročí tiež vynikali tým, aké dokázali byť ohľaduplné a pozorné, čo sa týka potrieb svojho manžela. Ako sme už vyššie spomínali, súčasné ženy sú oveľa viac zaneprázdnené, preto sa môže stať, že im niekedy unikajú maličkosti ohľadom potrieb svojho manžela, avšak myslime na to, pretože aj to môže byť skvelý spôsob, ako nás manžel bude vždy vo svojom vnútri oceňovať. Napríklad, keď ho len potešíte drobnosťou, darčekom, o ktorom viete, že si ho prezeral na internete alebo zážitkom, o ktorom vždy sníval a vy sa rozhodnete ho zažiť s ním, hoci to nie je práve váš splnený sen. 

Samozrejmosťou však je, že na oplátku by sme aj my očakávali takéto prejavy lásky od svojho manžela. Ale keď sa na to pozrieme súčasnou optikou, koľkokrát sa stane, že dnes sú muži ako partneri aj lepší poslucháči či lepší kuchári alebo sú to práve oni, ktorí sú veľmi láskaví a všímaví k našim potrebám, nakoľko dnes sa nehanbia prejaviť city tak ako muži minulých desaťročí. V konečnom dôsledku sa teda toho dá veľa splniť bez toho, aby sme sa museli priveľmi prekonávať, čo poviete?