Presunúť na hlavný obsah

Kamarátka vedela, že môj manžel ma podvádza: Prezradila mi to až po narodení mojej dcéry, a to z tohto dôvodu

Partnerské vzťahy

Boli sme si tak blízke a ona nič nepovedala. Aj napriek tomu, že poznám jej dôvody, doteraz si kladiem otázku, ako to vôbec dokázala.

Jana bola zamilovaná až po uši. A jej priateľka Diana to vedela od prvého momentu, ako jej svojho partnera Mareka predstavila. Nikdy predtým ju totiž takú nevidela. Vysmiatu, šťastnú a plnú pozitívnej energie. „Videla som, že mi to praje, skutočne sa tešila so mnou a fakt, že si s Marekom rozumeli moju radosť ešte zdvojnásoboval. Aj preto bola prvou osobou, ktorej som povedala, že sa chceme brať. Jej výskanie a radosť boli snáď väčšie než tie moje, keď ma požiadal o ruku.“ vysvetľuje svoju situáciu Jana, pre ktorú bol názor najlepšej priateľky takmer všetkým.

Inšpirujte sa: To, že som zbalila môjho muža ja, poznačilo náš vzťah: S takýmto mužom po boku sa to už nedalo vydržať

Vedela som, že niečo nesedí

Po piatich rokoch manželstva sa však niektoré veci začali Jane tak nejak nepozdávať. Bola  ale v piatom mesiaci tehotenstva a pripisovala to hormónom. Marek bol neustále mimo domu, jeho pracovné schôdzky sa predlžovali nejak často a ich vzájomný intímny vzťah celkovo ochladol.  Pripisovala to však svôjmu tehotenstvu a vždy sa s tým sťažovala iba Diane. Tá, aj keď so zvláštnym výrazom tváre, jej zakaždým dala za pravdu a ďalej to nechcela rozoberať. „Povedala som si, že sa s tým naučím žiť a uvidím, či sa po narodení malej niečo zmení,“ dodáva Jana.

Prišla na svet a s ňou aj zistenie

Maličká sa narodila predčasne a v nemocnici okrem Mareka bola len Diana. Do Janinej izby vstúpila hneď potom, čo on odišiel. „Chvíľku si malinkú poťažkala a potom sa odrazu rozplakala. Vraj mi musí povedať niečo, čo už vie veľmi dlho, no doteraz sa snažila o celej veci mlčať. Odrazu z nej vypadlo, že ma Marek celé moje tehotenstvo podvádzal. Držala na rukách moju malú a všetko, čo v sebe už deväť mesiacov mlčky kopila sa z nej sypalo v jednej sekunde. Vraj ho videla niekoľkokrát s inou ženou, absolútne si nedával pozor na to, na koho môže natrafiť. Chcela mi to povedať v okamihu, kedy si uvedomila, že ide oňho, no ja som na ňu vyletela so správou o tehotenstve a ona moju dcéru nemohla pripraviť o otca.“ 

Nenechajte si ujsť: Ženský inštinkt má každá jedna z nás: Svojho manžela som takto uchránila pred jeho ziskuchtivou sekretárkou

Sama bola slobodnou matkou a vedela, aké zložité je pre dieťa, keď vyrastá v neúplnej domácnosti. Ospravedlňovala sa a zatiaľ čo malá plakala, ja som sa nezmohla na slovo. Nebola to samozrejme jej chyba, no o tom, ako a s kým sa rozhodnem vychovávať svoje dieťa alebo ako naložím so svojím životom, malo byť moje rozhodnutie a nie jej. Odvtedy prešli už dva mesiace, s malinkou sme sa odsťahovali k mame a ja som ešte ani s jedným z nich neprehovorila. Marek sa tvári, že mu na mne záleží, no mne je to jedno. Dianu však stratiť nechcem, no ešte nie som pripravená na to, aby mi opätovne vstúpila do života,“ dodáva Jana, ktorej sa ten nakrajší deň v živote razom premenil na úplný opak. Život však niekedy prináša tie narôznejšie zvraty a len máloktoré z nich máme úplne pod kontrolou.

MOhlo by vás zaujímať: Vyzretý muž si na žene všíma okrem vzhľadu týchto 5 vecí: Bod 3 je nesmierne dôležitý!