Presunúť na hlavný obsah

Tento typ muža sa vždy bude snažiť ovládať svoju polovičku: Zistite, či práve takého nemáte po svojom boku

Partnerské vzťahy

Je rozdiel medzi mužom, ktorý vie, čo chce a tým, ktorý potrebuje mať všetko pod kontrolou. Vrátane vás. Preto si na niekoho takéhoto dajte radšej pozor.

Nedokáže žiť v neistote

Život sa nedá úplne naplánovať a aj keď sa o to všetci snažíme, stopercentne to nezvládne naozaj nikto. Ak však váš muž skutočne nedokáže prežiť ani jeden deň bez toho, aby nenaplánoval každú jeho minútu a každý svoj pohyb, vrátane toho vášho, nie je to tak celkom v poriadku. To, čo totiž začne ako nevinný perfekcionizmus sa ľahko prehupne do postupného bezhraničného ovládania vášho vzťahu a ak aj dokážete v určitých chvíľach ustúpiť a dopriať mu pocit absolútnej dominancie nad situáciou, postupne si uvedomíte, že sa do svojej role vžil viac ako je zdravé a vy už nemáte kontrolu ani nad sebou, nieto ešte nad vzťahom.

Inšpirujte sa: Vlastnosť muža, ktorá sa prejavila naplno až v manželstve: Kvôli tomuto sa nám neskôr rozišli cesty

Vyrastal v domácnosti, kde bol otec „alfou“

Silný mužský vzor je vo výchove detí základom. Ak však v rodine rozhoduje absolútne o všetkom, vyvyšuje sa nad všetkých ostatných členov a deti vidia, ako sa na ženu pozerá takpovediac „zhora“, je len otázkou času, kedy sa podobné správanie prejaví aj u samotného syna. Možno už v dospievaní, alebo až vtedy, keď si sám založí rodinu, ku svojej partnerke sa však vždy bude správať tak trochu majetnícky a dominantne.

Prečítajte si aj: Týchto 5 viet mužom nikdy nehovorte: Ak chcete mať fungujúci vzťah, radšej sa im vyhnite oblúkom

Deti sa totiž učia a z rodičov si častokrát vytvárajú vzory, ktoré následne vedome či nevedome nasledujú. Preto ak váš partner už od detstva verí v to, že muž musí mať v domácnosti posledné slovo, nečakajte, že sa po vašom boku zmení a odrazu celú kontrolu prevezmete vy.

Chváli sa. Vždy a za každých okolností

Nečaká na to, že ho pochválite, urobí to radšej sám. Najlepšie v spoločnosti, za prítomnosti priateľov a známych, tam, kde reálne môže ukázať svoju silu a nadradenosť. Aj keď si myslíte, že sa len potrebuje vybúriť, v domácnosti mu už nestačí byť pánom situácie, preto potrebuje niečo pekné počuť aj od okolia, normálne to nie je. Správny muž nestavia seba pred svoju partnerku, nepúta všetku pozornosť len na svoje ego a nepotrebuje, aby z neho všetci boli „paf“. Preto, ak váš partner nedokáže prežiť ani jeden deň bez toho, aby ho neurobil o sebe a svojich potrebách, zabudnite na to, že aj vy budete niečím viac, ako hračkou na ovládanie a atrapou vo vzťahu.

Mohlo by vás zaujímať: Stará láska nehrdzavie a Alena o tom vie svoje: Kvôli prvej láske bola ochotná obetovať aj manželstvo

Hlavne nech ste ticho

Nielenže sa chváli a v domácnosti aj v spoločnosti sa veci musia točiť len a len okolo neho. Okrem toho si však nemôže dovoliť mať za partnerku ženu, ktorá neustále prejavuje svoje sny, túžby či ambície. Vyhovuje mu len taká, ktorá ticho počúva, nechá sa viesť a osvojí si jeho maniere a zmýšľanie. Sebavedomá a nezávislá sú charakterové črty, ktorým sa už z diaľky vyhýba. Aj preto, ak si vás náhodou takýto typ muža ulovil a vy začínate pociťovať, že sa vás snaží umlčať a nič z toho, o čom rozprávate ho nezaujíma, utečte radšej skôr, než si okolo vás vybuduje svoj nereálny svet.

Boli ste niekedy vo vzťahu s takýmto typom muža, ktorý Vás ovládal?

spolu hlasovalo 180 ľudí

Áno
146
Nie
34