Presunúť na hlavný obsah

Kamarátky neznášali môjho priateľa: Stále mi opakovali jednu vec, no až keď urobil toto, zistila som, že majú pravdu

Partnerské vzťahy

Kamarátky majú niekedy nadhľad a ten nám veľakrát vo vzťahu chýba. Nemyslíte?

Pobláznenie nás pripraví o priateľstvá

Veľa žien sa priateľkám odcudzí hneď potom, čo si nájdu partnera a vôbec si nepripúšťajú, že by to bola chyba. „Nechcela som byť jednou z nich a tak som sa aj napriek skvelému vzťahu s Milanom snažila urdžať všetky svoje priateľstvá rovnako ako tomu bolo predtým než sme vobec boli spolu. Od začiatku som však cítila, že ani jedna z mojich kamarátok nejak veľmi mojmu vzťahu nefandí. Na každej káve či spoločnom stretnutí mi neustále vyčítali, ako sa ku mne správa.“ spomína Soňa, ktorá si zo začiatku vôbec nevedela vysvetliť, kde je problém.

Mohlo by vás zaujímať: Roky som žila s tyranom: Zatvárala som pred tým oči, až kým sa nestalo jedného dňa toto

„Milanovu panovačnosť, patriarchálne správanie a manipuláciu som si ale vysvetľovala tým, že mu na mne záleží, a aj preto sa niekedy správa výbušne a majetnícky. Myslela som si, že práve takého muža potrebujem. Silného, rozhodného, na ktorého sa dá spoľahnúť. Neustálym kontrolám, kde som, a čo mám v pláne alebo samotnému prispôsobovaniu sa jeho potrebám, som v hlave neprikladala až takú vážnosť ako som možno mala.“ prezrádza Soňa.

Nenechajte si ujsť: Zistila som, že som len jednou zo zástupu jeho mileniek: Až toto mi ukázalo, prečo mi to vadí

Keď príde vytriezvenie

Veci sa zmenili až po tom, čo sa s Milanom zasnúbila a s obrovskou novinou sa chcela pochváliť hlavne kamarátkam. Vedela, že nebudú dvakrát nadšené, no aj napriek tomu cítila, že ich obavy, ktoré sa jej tak nejak podvedome dostávali do hlavy, nie sú odvôvodnené a samotné požiadanie o ruku je dokazom toho, že to s ňou myslí skutočne vážne  a jej sa konečne splní sen.

„Večer po nie veľmi úprimnom a úspešnom stretnutí som sa vrátila domov, sedela som na posteli a v duchu som si predstavovala našu spoločnú budúcnosť. To, že som sa úplne zmenila, robím všetko, ako mi Milan povie a ani nad faktom, že sa budem musieť presťahovať do jeho bytu a môj prenajmeme, som sa nepozastavila, som vnímala celkom inak ako Diana s Klárou. Alebo som skôr pred pravdou zatvárala oči. Ešte v ten večer sa však všetko zmenilo. Milan otvoril dvere na byte a namiesto privítania mi oznámil, že chce, aby som hneď po svadbe dala výpoveď v právnickej firme, kde som doteraz pracovala a začala sa starať výlučne o rodinu. Ostala som len nemo sedieť. To snáď nemyslí vážne? Chce mať zo mňa žienku domácu, ktorá mu bude prať, žehliť a starať sa o deti?“

Inšpirujte sa: Hneď po narodení dcérky som si začala so svojím šéfom: Keď na to prišiel môj muž, neuveríte, čo urobil

V tom momente sa Soni celá rozprávka zrútila pred očami. Nevedela si predstaviť život s mužom, ktorý jej odoprie jednu z najväčších vášní v živote. Milovala ho, no milovala aj svoju prácu a fakt, že patrila medzi zaneprázdnené sebestačné ženy, ktorým netreba muža ani dieťa na to, aby sa cítili užitočné a úspešné. A toho sa nemienila vzdať. Odrazu videla celú situáciu v celkom inom svetle. Sedela v byte, ktorý sa mal chtiac či nechtiac stať jej nový domovom, neverila svojím kamarátkam, nevedela, ktorý názor je vlastne jeho, a ktorý jej a teraz mala prísť aj o to posledné, čo z nej robilo nezávislú ženu. Tak to teda nie. Koniec. S Milanom aj s diktovaním, ako má žiť svoj život.

Vedeli by ste žiť s podobným partnerom?

spolu hlasovalo 226 ľudí

Áno
10
Nie
216