Presunúť na hlavný obsah

Žil v nudnom vzťahu a mňa používal ako rozptýlenie: Mesiac po tom, čo som to ukončila, sa mi takto vrátil do života

Partnerské vzťahy

Vysvetlíte im a nechápu. Aj to sa môže stať, pokiaľ niektorým ľuďom poviete, že s nimi už nechcete mať nič spoločné.

Slavka verila na to, že muž dokáže odísť z nefungujúceho vzťahu vždy vtedy, keď v ňom už nevidí potenciál, alebo nájde niekoho, s kým to má konečne zmysel. Verila až dovtedy, kým sa osobne s niečím podobným nestretla. Až dovtedy, kým nespoznala Tomáša.

Inšpirujte sa: Pre tieto typy mužov jedna žena nebude nikdy dosť: Ak je váš partner jeden z nich, majte sa na pozore

„Vedela som, že má priateľku a absolútne som to rešpektovala. Nie som rozbíjač vzťahov a miešať sa do problémov cudzích ľudí je to posledné, čo by som chcela. Vlastne som to ani nikdy nevedela. Ak som sa aj niekedy zoznámila so zadaným, hneď som dávala ruky preč. Vedela som totiž, že tým v konečnom dôsledku utrpím len a len ja. Pri Tomášovi to bolo ale iné. Vedela som, že nie je sám, no nejak som sa nemohla ubrániť túžbe spoznať ho."

„Krok po kroku sme sa stávali čoraz bližší a ja som odrazu zistila, že nie všetko, čo sa v jeho vzťahu zdalo navonok ružové, je aj v skutočnosti pravda. Sťažoval sa mi na rutinu a nudu, na ktorú už nenachádza žiadne riešenie. Snažila som sa mu naznačiť, že sa v prvom rade musí porozprávať so svojou priateľkou a nie so mnou. Oni dvaja sú tí, ktorí by mali problém vyriešiť a nie niekto tretí. On však čoraz viac času trávil so mnou. Stretávania sa však nekončili, práve naopak, stala som sa pre neho únikom z nefungujúceho vzťahu, svetlým bodom v celom tom čierno-bielom svete, ktorý viedol. No ja som takto fungovať nemohla."

Keď ste spolu a nie ste

Slavka dospela k záveru, že takto žiť nechce. Nemôže byť neustále v kontakte s niekým, kto nedokáže dať do poriadku svoj život a zaťahuje do svojich problémov aj ju. Nechcela byť druhou ani rozptýlením. Ani pre Tomáša, ani pre nikoho iného. A tak mu dala rázne najavo, že sa už nebudú stretávať ani kontaktovať. Dvaja ľudia, ktorí majú k sebe takto blízko predsa nemôžu byť kamaráti ani v záujme zachovania dobrých vzťahov.

Mohlo by vás zaujímať: Nechcela som ho opustiť, no mala som to urobiť už dávno: Až po tom, čo sa stalo toto, som si konečne zbalila kufre

„On to však zjavne nepochopil. Odmlčal sa na mesiac, no potom v jedno ráno prišlo šokujúce zistenie. Zazvonil mi telefón. Volali z nemocnice, že Tomáš utrpel vážne zranenia pri nehode v ranných hodinách, pričom mňa uviedol ako svoj núdzový kontakt. Pýtala som sa, ako je to možné, veď spolu už dlhšiu dobu nekomunikujeme. Oni však nič viac nevedeli, vraj si len robia svoju prácu a ak Tomáša poznám, mala by som okamžite prísť do nemocnice.“ spomína Slavka na moment, kedy nemohla veriť vlastným očiam.

Odišla do nemocnice a stretla sa s ním. Jednoducho jej to nedalo. Bola pravda, že ju uviedol ako kontakt, so svojou priateľkou to totiž skončili niekoľko dní po tom, čo sa so Slavkou prestal kontaktovať. Jej to však už bolo jedno. Počkala, kým sa jeho stav zlepší a postarala sa o to, aby sa ich životné cesty už nikdy nepretli. Pre vlastné dobro tak totiž musela urobiť.