Presunúť na hlavný obsah

Povedal mi, že sa s milenkou prestane stýkať a ja som mu uverila: Potom však urobil niečo, čím u mňa úplne skončil

Partnerské vzťahy

Je ťažké opäť začať veriť. Viera tomu však skutočne chcela dať druhú šancu.

Keď to žena vycíti

„Vedela som, že sa s niekým stretáva. Daniel bol už pol roka iný, chladný, netrávil so mnou toľko času ako predtým, ale hlavne, akoby mal hlavu niekde úplne inde. Po určitom čase som však už nemohla ďalej a musela som sa ho spýtať na rovinu, č niekoho má alebo ho len prestalo baviť naše manželstvo.“ rozpráva, ako to celé začalo Viera.

Prečítajte si aj: Na tento vianočný večierok by som najradšej zabudla: To, čo sa stalo, si vyčítam dodnes

„Nebolo však vôbec treba veľa. Okamžite, ako som sa ho na rovinu opýtala, či s niekým spáva, všetko priznal. Vraj sa volá Michala, je mladšia, skúsená v posteli a z jeho strany to je len obyčajný úlet, s ktorým nedokázal bojovať. Vedela som,  že táto odpoveď bude s veľkou pravdepodobnosťou tou, ktorú budem počuť, no zjavne som na ňu aj tak nebola pripravená. Zostalo mi zle. Čo naša rodina, naše plány, náš vybudovaný domov? Všetko zničí nejaká mladá sopľaňa?“ s hrôzou spomína Viera.

Nenechajte si ujsť: Vlastnosti ženy, ktorú chcú muži za ženu: Čo si chlapi po tridsiatke všímajú viac na ženách?

Sľuboval a sľuboval

„Daniel však na kolenách sľuboval, že skutočne išlo len o sex a okamžite s celým vzťahom skoncuje, a to raz a navždy, pretože mu záleží na našom rodinnom šťastí a nechce zničiť všetko, čo tak usilovne niekoľko rokov budoval. Pozrel sa mi do očí a ja som nemohla povedať nie. V tom momente som mu odpustila. Musela som. Nechcela som prísť v jednom okamihu o všetko. To som však ešte nevedela, že už som v skutočnosti stratila oveľa viac. Nielen jeho, ale i svoju dôstojnosť.“

„Na chvíľu sa jeho správanie skutočne zmenilo. Bol pozorný, milý a dával mi najavo, že sa o mňa ako o svoju ženu zaujíma. Dokonca viac ako predtým. Spoločné vášnivé noci v posteli akoby sa vrátili naspäť a ja som nerozumela, v čom bol dovtedy problém. Aj preto som sa zakaždým, keď sa mi v hlave vynorili pochybnosti, snažila na celú situáciu z minulosti zabudnúť. Bolo nám vraj dobre, tak prečo to kaziť? Až v jeden večer, keď sa schyľovalo k sexu, odrazu mi Daniel povedal niečo, čo ma neuveriteľne zaskočilo. Vraj sa zbožňuje milovať so mnou, ale nevie pri tom prestať myslieť na ňu. Aj kvôli tomu ju dnes zavolal k nám. Sedí v obývačke, a keď budem súhlasiť, môže sa k nám pridať.“ dodáva s odporom.

Inšpirujte sa: Robila som mu spoločnosť na služobnej ceste: To, čo sa však počas nej stalo, zmenilo môj život od základov

Všetko má svoje hranice

„Okamžite som sa odtiahla. To snáď nemyslel vážne! Chcel do našej rodiny dotiahnuť svoju milenku, lebo len tak bol schopný so mnou opäť fungovať? Toto pre mňa znamenalo absolútny koniec. Nechcela som ho nikdy vidieť. Ešte v tú noc si zbalil veci a so svojou fľandrou opustili náš dom. Teda, už vlastne len môj.“ smutne dodáva Viera, ktorá však konečne po rokoch našla pokoj.