Presunúť na hlavný obsah

Všimla som si, že manžel jednu vec úplne zmenil: Podľa nej som vedela, že je v manželstve nešťastný

Partnerské vzťahy

Hoci som sa snažila o to, aby nám manželstvo fungovalo, niektoré veci som predsa len neustrážila. Keď som si všimla toto, vedela som, že potrebujeme zmenu.

Patrik a ja sme manželmi šesť rokov a jediné, čo nás počas týchto rokov trápilo bolo to, že som nemohla otehotnieť. Najskôr sme chceli čakať, až kým nedostaviame dom, ale potom sa nám to akosi nedarilo.

Mohlo by vás zaujímať: Doktor dal mamičke počas tehotenstva na výber, ktoré z ešte nenarodených trojičiek nechá prežiť: Toto bola jej odpoveď

Vedeli sme, že to možno nepôjde hneď na prvýkrát, ale tri roky skúšania nám dali poriadne zabrať. Možno aj vtedy sme sa akosi obaja zmenili. Uvedomila som si, že sme si naše intímne chvíle prestali užívať, ale bolo to len o tom, aby som čo najskôr otehotnela. Dnes sa musím priznať, že to bolo veľmi náročné a zvláštne obdobie pre oboch. 

Nakoniec to zašlo oveľa ďalej

Keď som po piatich rokoch manželstva konečne otehotnela, boli sme šťastní. Všetko bolo iba o prípravách a očakávaní bábätka. Pochopiteľne, že som si dávala väčší pozor na všetko a intímnosti ma vôbec nelákali. Keď sa malý narodil, naviazala som sa na neho až tak veľmi, že Patrik musel isť na druhú koľaj. Niekedy som dokonca prespala v jeho izbe, len preto, aby som si bola istá, že je v poriadku. Bola som stále viac a viac podráždená, nevyspatá a samozrejme, že to všetko ovplyvnilo aj manželstvo s Patrikom. Nič som neregistrovala, až do chvíle, keď začal chodiť neskoro z práce a videli sme sa len minimálne. Keďže je šéfom, vedela som, že môže odísť skôr, čo do istého času robil. Po mesiacoch to bolo úplne inak. Najhoršie bolo, že keď aj večer prišiel, išiel hneď za malým a bol len s ním. My dvaja sme akoby neexistovali. Občas som ho našla ako zaspal na gauči s malým v rukách. Po tom, ako mal malý rok som si uvedomila, že sa so mnou už takmer prestal rozprávať.

Inšpirujte sa aj: Podľa tohto som vedela, že má naša rodina a manželstvo problém: Napravila som to jednou zmenou ešte pred rozvodom

Vedela som, že musím niečo spraviť, pokiaľ ho nechcem stratiť. Začala som sa o seba viac starať a zaujímať o to, ako sa má. Najskôr to išlo ťažko, ale potom sme si našli spoločnú reč a aj ostatné veci začali byť vášnivejšie. V tom čase som už vedela, že dieťa sa nemôže stať stredobodom vesmíru a lásku potrebuje aj môj vlastný manžel. Dnes fungujeme ako vyrovnaná a milujúca rodina.