Presunúť na hlavný obsah

Položte si túto otázku a zistite, ako je na tom vaše manželstvo: Možno je čas na nápravu

Partnerské vzťahy

Pokiaľ momentálne zažívate nie príliš pekné obdobie a v manželstve si prechádzate nejakou krízou, či problémom, položte si túto otázku. Nezabudnite, že nič nie je v živote a vo vzťahu úplne stratené, kým sa dvaja ľudia neprestanú snažiť.

Vzťahy a manželstvá sú komplikované hlavne preto, že každý z partnerov má úplne iné požiadavky, očakávania a veľakrát aj rozdielne názory. Napriek tomu to netreba vzdať, ale na manželstve čo najskôr zapracovať.

Prečítajte si aj: Slová, ktoré potrebujú muži počuť od svojich polovičiek: Takto si toho svojho udržíte pri sebe!

Táto otázka vás bude stáť veľa odhodlania a hlavne si vyžaduje vašu a aj partnerovu úprimnú odpoveď. Čím skôr si ju sama položíte, tým skôr môžete pracovať na veciach, ktoré možno nie sú tak dokonalé, ako si to roky nahovárate. 

Čo by ste na vašom manželstve okamžite zmenili?

Táto otázka však nebude len o vašom manželstve, ale hlavne o vás. Hneď ako si spravíte zoznam vecí, ktoré by ste vy, alebo váš partner zmenili, zamyslite sa nad tým, či si vy sama myslíte, že ste naozaj ideálnou manželkou a či robíte všetko pre to, aby ste ňou boli. To isté sa spýtajte aj partnera. Pretože je ľahké hovoriť o tom, čo nefunguje, ale oveľa náročnejšie a dôležitejšie je priznať si chybu, ktorá to spôsobuje. Jednoducho nečakajte na to, až vás to oboch omrzí, alebo až problém prerastie do nadrozmerných veľkostí. Dokonalé manželstvá neexistujú len tak, ale stoja na neustálej snahe dvoch rozdielnych ľudí. 

Pokiaľ sa pri odpovedi pristihnete pri tom, že vás už dllhšie trápi nejaká vec, ale nemáte odvahu o tom partnerovi povedať, teraz je ten správny čas. Veci môžete napraviť iba vtedy, keď o nich obaja viete a nič pred sebou netajíte.

Mohlo by vás zaujímať: Našla som svojho manžela s inou ženou: Toto je dôvod, kvôli ktorému som s ním aj tak zostala

Stereotyp je úplne normálnou súčasťou vzťahu a nuda nastáva vtedy, keď sa prestanete snažiť. Napriek tomu nikdy nie je neskoro na nápravu, nové začiatky a hlavne na to, aby ste si našli čas na veci, či ľudí, na ktorých vám záleží.

Veríte v lásku a manželstvo na celý život?

spolu hlasovalo 274 ľudí

áno
180
nie
94