Presunúť na hlavný obsah

Bábätko na mieru nie je len v sci-fi filmoch, ale realita 21.storočia: Môžete si vybrať jeho vzhľad i povahové vlastnosti

Feminity

Túžite, aby sa váš drobček podobal na Juda Lawa, Davida Beckhama, či Brada Pitta? Žiaden problém. Nedeje sa to už len v scifi filmoch, ale ide o realitu 21. storočia.

Ak ste stále slobodná, túžite po dieťaťku a neviete nájsť svojho ”pána Božského”, v americkej spermobanke majú pre vás riešenie. Zoženú vám ideálneho otecka, s ktorým budete mať dokonalé dieťa. A pokojne to môže byť malý klon vášho obľúbeného herca.

”Fabrika” na deti

Hľadať vhodného otecka v tejto spermobanke je ako listovať si v zoznamke. Zadáte vaše požiadavky a potom už len stačí jediné kliknutie na stránku. Podľa čísiel uvidíte, akí oteckovia sú momentálne dostupní. Napríklad darca s poradovým číslom 14587. Kučeravé blond vlasy, modré oči, štíhla atletická postava, vraj sa podobá na Juda Lawa. Je na postgraduálnom štúdiu a ide o katolíka. Ak si nie ste úplne istá, či ste sa rozhodli správne, stačí jediné. Priplatiť si 145 dolárov a na mail obdržíte jeho fotku z detstva. Ako bonus dostanete výsledky zdravotných testov budúceho otecka. Ak si priplatíte ďalších 250 dolárov, môžete si vypočuť nahrávku s jeho hlasom a pozrieť si jeho psychologický profil. 

Klientiek pribúda

Kým v markantnej väčšine európskych krajín, môže žena podstúpiť umelé oplodnenie len ak príde do centra asistovanej reprodukcie s partnerom, na tejto klinike to vôbec nevyžadujú. Dokonca si genetický materiál, môžete smelo objednať aj cez internet. Záujem o spermie týchto darcov, je práve preto taký enormný. Na dennej báze ich posielajú do celého sveta. Single žien túžiacich po bábätku, totiž neustále pribúda. Nakoľko si ako slobodné, nemôžu dieťa ani adoptovať, vidia to ako jedinú cestu ku šťastiu. Túžia sa len stať matkami a žiaľ nevedia ako inak. To že si vyberú ešte aj vzhľad svojho budúceho potomka, berú už len ako malý bonus. 

Nič nie je zadarmo 

Ak túžite byť mamičkou dieťatka ako z katalógu, musíte si pripraviť riadnu sumičku. Takýto poklad na želanie, vás vyjde okolo 50 000 dolárov. No v tejto cene máte aj čosi navyše. Ak si myslíte, že by vaša ratolesť mohla jedného dňa chcieť spoznať svojho otca, nie je to problém. Stačí si len vybrať z takzvaných ”open darcov”, ktorí súhlasia aby ich po dovŕšení 18 - tky, mohli ich deti kontaktovať. 

Neprehliadnite: Budúce mamičky sú pre mužov neskutočne atraktívne: Týchto 7 dôvodov vám vysvetlí, prečo to tak je

Táto metóda však otvorila pandorinu skrinku. Otázkou zostáva, ako v tomto celom biznise zabezpečiť, aby po svete nebehalo 100 detí od jedného darcu. Čo sa však týka etiky, je táto forma počatia skutočne veľmi kontroverzná.