Presunúť na hlavný obsah

Našla som svojho manžela s inou ženou: Toto je dôvod, kvôli ktorému som s ním aj tak zostala

Partnerské vzťahy

Hoci som si myslela, že mne niečo také, ako nevera nehrozí, opak bol pravdou. V minulosti by som tento krok nevedela odpustiť, ale Martinovi som to nakoniec z jedného dôvodu akceptovala.

Dnes sme manželmi už dlhých deväť rokov a máme dvoch synov. Musím sa priznať, že s Martinom sme si vytvorili niečo, čo si už s nikým iným predstaviť nedokážem.

Inšpirujte sa: Slová, ktoré potrebujú muži počuť od svojich polovičiek: Takto si toho svojho udržíte pri sebe!

Obaja máme obrovské zásady a niečo ako nevera sme nikdy nedokázali akceptovať. Vždy keď sa táto téma niekde rozoberala mali sme v tom jasno. Hovorili sme si, že by sme šli okamžite od seba. Napriek tomu sa to stalo aj nám presne pred rokom. 

V tom období som bola veľmi frustrovaná zo svojej práce a domov som chodila podráždenejšia ako inokedy. Jednoucho bolo toho na mňa veľa a akosi som si to všetko kompenzovala doma. Vedela som, že to nie je správne, ale vždy to zo mňa akosi vyletelo. Na jednej strane som chcela z práce odísť a na druhej som mala skvelé finančné zázemie. Bol by to pre rodinu veľký škrt cez rozpočet a preto som zostávala, trpela novú nespokojnú šéfku a pomaly sa manželovi odcudzovala. Intímne sme nežili spolu už zopár týždňov a všetky jeho snahy o romantickú večeru, predĺžený víkend, či intímnosti som rázne zavrhla. Časom sa prestal snažiť a vtedy sa to celé stalo.

Toto bol dôvod, kvôli ktorému som mu odpustila

Stalo sa to minulé leto počas toho ako boli chlapci u starých rodičov. Mala som ísť na predĺžený víkend z práce, na ktorý sa mi však príliš nechcelo. Napriek tomu som šla, ale rozhodla som sa v polovici odísť a ešte v sobotu večer prekvapiť manžela. Uvedomila som si, že to, ako som sa doma správala nebolo vôbec dobré. Keďže máme dom, išla som potichu cez záhradu a dúfala, že klasicky pozerá futbal v obývačke a tam ho prekvapím. Keď som však nazrela cez terasu do obývačky, zamrazilo ma. Sedel tam so ženou, ktorú som nepoznala a bolo vidieť, že k sebe majú celkom blízko. Hlavne ona sa snažila. Vošla som keď ho začala bozkávať a oboch poriadne šokovala. V sekunde som dotyčnú vyhodila a bez slova odišla do izby. Martin prišiel chvíľu na to celý nešťastný a vysvetľoval mi, že to bola obrovská chyba. Vraj je to jeho dobrá kamarátka z práce a mala prísť iba na večeru. Povedal tiež, že je pripravený zniesť všetko, len chce byť so mnou. Dlho a každý deň sa donekonečna ospravedlňoval.

Mohlo by vás zaujímať: Šesť rokov po rozvode som stretla svojho exmanžela: Spravili sme niečo naozaj šialené, čo nám zmenilo život

Vedela som, že nič viac nebolo a hlavne som si bola vedomá toho, že aj ja sama som spravila chybu. Po mesiaci snahy som mu odpustila, hoci dodnes na ten pohľad nezabudnem. Manželstvo by som však kvôli žiadnej nezničila. Bola to pre nás oboch lekcia a dnes je to lepšie ako predtým.

Odpustili by ste v takomto prípade neveru?

spolu hlasovalo 427 ľudí

áno
270
nie
157