Presunúť na hlavný obsah

Neustále som vo vzťahu vyťahovala jeho ex a porovnávala sa s nimi: Môj partner nakoniec zareagoval takto

Sex a vzťahy

Málo sebadôvery k sebe samej ako k žene som mala zakorenenú už odmala. Napokon som to neustrážila ani vo vzťahu k mužovi a prejavilo sa to takto...

Zdravé sebavedomie vizitkou atraktívnej ženy

Nie nadarmo sa hovorí, že zdravé sebavedomie k atraktívnej žene jednoducho patrí. Pridáva jej na sexepíle a ženskosti vo všeobecnosti. Čo však dokáže vo vzťahu urobiť, aké škody napáchať, keď ho má žena nedostatok? „Toto bol presne môj prípad. Mala som tri vážnejšie vzťahy, ale ani jeden nevydržal. Najhoršie na tom je, že z toho nemôžem viniť nikoho, len samu seba. Kto by chcel žiť po boku zakomplexovanej a neistej ženy, ktorá si neváži samu seba? Neviem, kde sa to vo mne vzalo, ale málo sebavedomia zapríčinilo aj neskôr, že som si nechala ujsť skvelé príležitosti len preto, že som presvedčila samu seba, že na to nemám, a bude lepšie sa o nič nepokúšať, aby som neostala pred ostatnými v hanbe,“ objasňuje svoj problém Iveta (29). 

Mohlo by vás zaujímať: Svoj vzťah som si zničila krátko po zásnubách: Tesne pred svadbou to vzdal kvôli jednej jedinej chybe

Dokonalý chlap s jednou chybou, kvôli ktorej žiarlila 

Táto jej negatívna vlastnosť sa nanešťastie prejavila aj pri poslednom, súčasnom partnerovi, Mariánovi. Hoci bola Iveta presvedčená, že tento je ten pravý, a že jemu ukáže svoje lepšie ja, nakoniec sa predsa len stalo to, čoho sa obávala. Pretože hoci jej Marián venoval všetku svoju pozornosť a dával jej najavo, že je pre neho dôležitá, jednu chybu mal. A síce tú, že mal v minulosti veľa vzťahov. Naviac, keď Iveta videla, o aké sexi ženy išlo, nevedela v sebe potlačiť žiarlivosť a svoje podceňujúce sklony. Marián bol atraktívny a úspešný muž a niekedy sa zamýšľala nad tým, prečo si vybral práve ju, keď mohol mal akúkoľvek. 

Všetko opäť pokazila kvôli nízkemu sebavedomiu

Avšak neostalo len pri pocitoch a negatívnych myšlienkach. „Neviem, kde sa to vo mne vzalo, ale pri každej jednej možnej príležitosti som sa pýtala na jeho ex, aké boli, prečo ho zaujali, či sa ešte vídajú, stretávajú. Marián mi zo začiatku odpovedal na moje zvedavé otázky, aj keď len neutrálne, ale potom sa stalo, že som to naozaj prešvihla. Raz som sa ho rozhodla prekvapiť romantickým večerom  a samozrejme som predpokladala, že sa skončí sexom. Marián však nebol vo svojej koži a hoci sme spolu povečerali, sex so mnou odmietol, vraj sa necíti najlepšie. V tej chvíli sa vo mne opäť ozvalo to málo sebavedomia, ktoré ma prinútilo povedať mu, že keď mu nie som dosť dobrá v posteli, nech si ide za tými krásavicami, s ktorými chodil. Bránil sa, že má problém v práci a nedokáže sa sústrediť, ale ja som ho nepočúvala. Vraj prečo to takto kazím, veď on ma ľúbi. Napokon odišiel a strávil noc u seba,“ pokračuje v rozprávaní ďalej. 

Neprehliadnite: Skutočný príbeh: Kvôli výčitkám svedomia z minulosti som si nedokázala udržať súčasný vzťah

Nakoniec ma prekvapil týmito slovami

Keď sa Iveta z toho na druhý deň vyspala, došlo jej ako to zase pokazila. Chcela sa ospravedlniť a zachrániť si vzťah, ale hlboko vnútri zase samu seba presvedčila, že si ho nezaslúži a mala by ho nechať na pokoji. Tak mu nezavolala. No ešte v ten večer sa objavil a prekvapil ju týmito slovami: „Tie ženy, s ktorými som chodil, ma všetky do radu sklamali. Mali síce peknú schránku, ale vo vnútri to boli ambiciózne mrchy, ktorým na mne nezáležalo, len sa chceli zabezpečiť. V tebe som našiel, čo som hľadal, zaujíma ťa, čo robím, ako sa cítim, dokonca mi navaríš a nečakáš, že ťa budem brať každý večer na večeru do luxusných reštaurácií, aj keď si to zaslúžiš. Nemáš prečo žiarliť, pretože tie ženy ti nesiahajú ani po členky.“ Vtedy si Iveta uvedomila, aká bola hlúpa a takmer prišla o muža svojich snov len preto, že sa sústreďovala na jeho bývalé vzťahy, namiesto toho, aby si vychutnávala to vzácne, čo bolo medzi nimi. „To bol ten moment, kedy som sa rozhodla, že už nikdy viac nedovolím svojmu neistému a málo sebavedomému ja, aby sa znova prejavilo,“ dodáva šťastne vydatá Iveta dnes.

Čítajte tiež: Jedna rada od muža vám zdvihne sebavedomie: Ak budete takéto, muž o vás nestratí záujem