Presunúť na hlavný obsah

Touto odvážnou vetou som si kedysi získala svojho manžela: Dnes je všetko inak

Partnerské vzťahy

Priznávam, na začiatku nášho vzťahu som bola ja tá aktívnejšia. Nevadilo mi to, keďže celý život som si išla za tým, čo som chcela a vždy to týmto spôsobom aj dosiahla.

Boris mal akúsi charizmu, ktorá sa nedala prehliadnuť a ja som bola už dlhšie bez partnera. Jeden večer stačil na to, aby som mu dala najavo to, že mi nie je ani náhodou ľahostajný, práve naopak.

Mohlo by vás zaujímať: O lásku bojujte, no neponižujte sa: Týchto 10 situácií vám ukáže, kde je pomyselná hranica

Keď som Borisa v ten večer v podniku zbadala, zaujal ma tým, že to nebol ten "klasický" typ muža obklopený ženami, ktorý by si užíval pozornosť za každú cenu. Skôr stál v úzadí a konverzoval v malej skupinke mužov. Jednoducho sa mi páčil a keď prechádzal okolo, bez hanby som sa mu prihovorila. "Viem si predstaviť po svojom boku muža ako si ty. Máš niekoho?" Najskôr zostal zarazený a potom sa len krátko pousmial a pokračoval ďalej. Úplne bez slova. Myslela som si, že som sa prerátala, ale aj on mal svoju taktiku. Po chvíli sa znova objavil a povedal, že nikoho nemá a tiež nevyzerám najhoršie. Bola som polichotená tým, že mi v podstate nelichotil a bol tak nejak podobne naladený ako ja. Na druhý deň nasledovala večera, na ktorú som ho pozvala ja sama. Po nej to celé išlo akosi rýchlo až ma po pár mesiacoch požiadal o ruku. Vždy ocenil to, že som si išla za svojím a nehanbila som sa vyjadriť to, čo som cítila. Nakoniec sme sa pred dvoma rokmi vzali, ale veci sa akosi po svadbe zmenili.

Dnes je všetko inak

To, čo na mne pred svadbou miloval mu akosi začalo prekážať. Keďže som dominantná, odrážalo sa to aj na našom manželstve. Na jednom večierku mu kolegovia predo mnou zo srandy povedali, že Boris je pravdepodobne pod riadnou papučou, keďže sa od prvého stretnutia so mnou úplne zmenil. Asi mu to naštrbilo ego, lebo doma začal byť iný. Už veci nepreberal so mnou, ale s kolegami a priateľmi a zrazu som bola odsunutá na druhú koľaj. Stačila jedna hlúpa poznámka a z môjho milujúceho manžela sa stal chladný človek len preto, aby si okolie o ňom urobilo inú mienku. Nevedela som, že mu až tak veľmi záleží na názore druhých. Najhoršie bolo to, keď som sa pokúsila jeho zmenu správania vyriešiť rozhovorom a on vtedy prvýkrát vybuchol a povedal, že už v ten večer keď som ho prvá oslovila mu priatelia hovorili, že život so mnou nebude ľahký. Nechápala som a tak pokračoval: "Najskôr mi lichotilo, že taká silná a odvážna žena si vybrala práve mňa, ale teraz občas pochybujem, či je to ešte stále to, čo ma robí spokojným a vyrovnaným."

Čítajte aj: Z akých žien majú muži strach? Možno aj z tohto dôvodu sú práve tieto ženy nezadané...