Presunúť na hlavný obsah

Vybrala som si milenca namiesto manžela: Hoci to nedopadlo dobre, neľutujem to dnes z tohto dôvodu

Sex a vzťahy

Život po boku môjho manžela bol priam neznesiteľný. Tak som ho opustila kvôli milencovi, ktorý následne opustil mňa. No neľutujem ničoho.

Svadba kvôli dieťaťu

Anna (34) sa vydávala veľmi mladá, pretože ostala tehotná. „Doba bola predsa len o niečo iná a ja ako dievča z dediny som predsa nemohla byť slobodnou mamičkou. Z veľkej časti za to samozrejme mohla moja mama a babka, ktoré viac menej rozhodli za mňa, aby sme neostali v hanbe,“ začína svoje rozprávanie naša čitateľka. No Anna dobre vedela, že sú príliš mladí, a že to nemá význam. Pretože išlo o veľmi krátku známosť, nie vážny vzťah. Dokonca ako sa priznala, necítila k dotyčnému ani lásku. Napriek tomu s ním vo vernosti strávila dlhé roky.

Mohlo by vás zaujímať: Svojho snúbenca som mesiac pred svadbou opustila: Jedna jeho vlastnosť by ma skôr, či neskôr zničila!

Po tridsiatke nastal zlom

„No po tridsiatke nastal vo mne akýsi zlom. Moje dieťa už prakticky nebolo dieťa, dokonca by som povedala, že bola rozumnejšia než ja vo veku, keď som ju porodila. Zrazu som začala mávať také úzkostné stavy, že v živote mi všetko dobré utečie. Bola som ešte stále plná života, mladá, no ani trochu som sa vo manželstve necítila žiadaná. Pre svojho manžela som bola viac menej vzduch. Akosi sme si  nikdy medzi sebou nevytvorili to pravé manželské puto. No aby som bola spravodlivá, nebola to jeho vina. No ani moja nie. Jednoducho sme boli prinútení vziať sa okolnosťami a na lásku, vášeň, túžbu sme akosi pozabudli,“ opisuje svoju vtedajšiu situáciu podrobne.

Objavenie vlastnej sexuality a hraníc

Tak sa stalo, že Anna sa naučila celkom rýchlo byť nevernou svojmu zákonitému. Užívala si pri každej možnej príležitosti, samozrejme tak, aby nebola na očiach známym či rodiny. „Bolo to, ako by som ešte len začala objavovať svoju sexualitu, hranice, túžby, všetko, čo s erotikou a nielen mužským, ale predovšetkým s mojím ženským telom súvisí. Po prvej nevere som sa cítila ako dievča čerstvo zbavené svojho panenstva. Pretože to, čo som doposiaľ zažívala s manželom bolo nielen nezáživné, ale predovšetkým neproduktívne. Nikdy ma nedokázal priviesť až k orgazmu. Bola som z toho nešťastná, a nechcela som ďalej márniť čas. Chcela som sa konečne cítiť ako žena,“ priznáva Anna.

Čítajte tiež: Zamiloval sa do jej vzhľadu a vzal za manželku: Keď "vytriezvel", nevedel sa zmieriť s touto jej povahovou črtou

Rozvod, strata milenca, ale...

Avšak do posledného zo svojich milencov sa Anna akosi zamilovala a v tomto stave akejsi úplnej odovzdanosti a poblúznenosti sa rozhodla to skončiť s manželom, hoci jej milenec ju o to nikdy nežiadal. „Na moje prekvapenie to manžel zobral až so stoickým pokojom, nakoniec ako aj celé naše manželstvo. Rozviedli sme sa v úplnej tichosti, bez zbytočných hádok a kriku. Dokonca naša dcéra to prijala celkom v poriadku, akoby vždy cítila, že medzi nami nie je všetko v poriadku. Netrvalo dlho a začala som bývať aj so svojím milencom. Naše alebo skôr moje šťastie trvalo len veľmi krátko. Po pol roku si našiel inú a v podstate bez nejakej veľmi drámy sme sa rozlúčili aj my dvaja. Možno by ste si povedali, že potom som si búchala hlavu o stenu. Ale vôbec. Keď som sa nad tým zamyslela, stalo sa, čo sa malo stať. Nemohla som ďalej žiť v manželstve, ktoré ma nenapĺňalo, zo vzťahu s milencami som nazbierala veľa sexuálnych skúseností a zo vzťahu s milencom, ktorý ma nechal, zase tú životnú. Stále som šťastene otvorená a rada si na ďalšie skúsenosti počkám,“ uzatvára svoj príbeh Anna, ktorá momentálne prežíva jedno zo svojich ďalších sexuálnych dobrodružstiev.

Neprehliadnite: Tento list od muža vás dostane: Prezradil, kvôli čomu ho manželstvo s jednou ženou ani po rokoch neomrzelo