Presunúť na hlavný obsah

Čo je to SIDS a akú prevenciu používajú top mamy blogerky?

Slovenské celebrity

SIDS (syndróm náhleho úmrtia dojčaťa ) ostáva jednou z hlavných príčin úmrtí detí vo vyspelých krajinách, pričom tento syndróm postihuje dojčatá do jedného roku života a nie je ho možné predvídať na základe zdravotného stavu. Čo o ňom vedia top slovenské mamy blogerky?

Strašiak menom SIDS

Dorota a Greta a Fashion Spy v tom jednoznačne majú jasno. SIDS je pre nich známou témou a o svoje skúsenosti a tipy sa rady podelia. „Téme SIDS som sa venovala už v článku, kde som písala o tom, čo je potrebné pre bábätko. Samozrejme, že som tam zaradila aj monitor dychu. Strhla sa menšia vlna kritiky, že je to prehnané a že kedysi monitory neboli a sme tu. S tým názorom plne súhlasím, ale ani autosedačky kedysi neboli a sme tu. Niektorým veciam sa netreba brániť silou-mocou, len aby sme zostali verní tradíciám,“ hovorí blogerka z blogu Dorota a Greta.

„SIDS je veľkým strašiakom nielen pre neskúsené prvorodičky, ale aj ostrieľané matky. Pri prvom synovi sme poctivo používali takmer rok dýchací senzor – podložku. Druhý syn Brunko je však bábätko, ktoré spinká len so mnou v posteli a tak senzor nebolo možné používať. Názory na spoločné spanie sú rôzne, no ja som dala na môj inštinkt. Podstatné bolo, že nám obom takéto riešenie vyhovovalo,“ hovorí mama blogerka Fashion Spy, u ktorej na blogu nájdete nielen články o materstve, ale aj inšpiráciu na outfity.

A čo teda odporúčajú?

Skúsenosti majú s klasickým monitorom dychu pod matrac, ale aj s cestovným, ktorý sa pripína na plienku.

„Myslím, že to je na každej zvážení, či si monitor zaobstarajú a aký to bude. Dojčené donosené deti nie sú rizikové, ale ja som rozhodla monitor dychu využívať preto, že je to poistka a vedela som, že budem pokojnejšie spávať. Je to rovnaké, ako keď si robíte životnú poistku – robíte si ju, ale nechcete ju použiť na to, kvôli čomu sa uzatvára,“ dodáva Dorota a Greta.

Máte aj vy obľúbenú mama blogerku, ktorej rady sú na nezaplatenie? Pošlite jej svoj hlas v súťaži BLOGER ROKA. Organizátor súťaže, agentúra Content agency, sa rozhodla, že kompletný výťažok z SMS hlasovania bude venovaný nadácii Križovatka.

- reklamná správa -