Presunúť na hlavný obsah

Ikonické nevesty: Tieto ženy zmenili svet módy a pravidlá v nej

Feminity

Viete, čo spája Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Kate Middleton, či Miu Farrow? Všetky si obliekli vo svoj veľký deň svadobné šaty, ktoré jednozančne ovplyvnili svet módy.

Mohlo by vás zaujímať: 50-ročná, krásna a odvážnejšia než kedykoľvek predtým: Halle Berry v takejto sei póze na sociálnej sieti odkazuje toto

Jacqueline Bouvier Kennedy

Bývalá prvá dáma Spojených štátov amerických Jackie Bouvier Kennedy patrí jednodznačne k ženám, ktoré sa do našej histórie zapísali aj svojím jedinečným štýlom a zmyslom pre módu. Jej hodvábne, svadobné šaty v slonovinovej farbe z dielne newyorskej dizajnérky Ann Lowe, boli naozaj výnimočné. Na ich príprave sa podieľala desiatka ľudí, nakoľko boli celé robené ručne, s citom pre najmenšie detaily. Výsledok však stál rozhodne za to. 

Audrey Hepburn

Sympatická a nežná herečka Audrey Hepburn bola známa svojou vášňou k móde. Vždy pôsobila nežne a étericky zároveň. Počas svojho života absolvolala tri vlastné svadby, no najväčší obdiv získali jej šaty, ktoré si obliekla v roku 1954, keď hovorila ÁNO, hercovi Melovi Ferrerovi. Išlo o neformálny model s dĺžkou po lýkta, ktorý vyvolal vlnu senzácií a obdivu verejnosti. 

Mia Farrow

Krásna herečka, patrila k ženám, ktoré si získali srdce Franka Sinatru. Na ich romantickej svadbe zostala nežná Mia verná svojmu milovanému štýlu - minimalizmu. Mala na sebe jednoduché biele šaty s krátkym kabátikom.

Lady Diana Spencer, princezná z Walesu

Svadobné šaty princeznej Diany, v ktorých sa prešla uličkou v katedrále v roku 1981, patria určite k najobdivovanejším v histórii módy. Šil ich uznávaný dizajnér David Emanuel s bývalou manželkou Elizabeth. Boli zo slonovinového, hodvábneho taftu s volánikmi okolo krku. Ručne vyšívané flitre a perly, ktorých bolo viac ako 10 tisíci im dodali punc grácie a luxusu.

Kate Middleton

Svadbu kráľovského páru princa Williama a vojvodkyne Kate Middleton sledoval v roku 2011 celý svet so zatajeným dychom. A všetkých jednoznačne očarila nevesta, ktorá bola okúzľujúca. Kate v šatách z dielne Alexandra McQueena pôsobila nežne, žensky a rafinovane zároveň. Navyše čipkovaný vrch na jej róbe odštartoval nový trend, čo sa týka dizajnu samotných svadobných modelov. Všetky nevesty odrazu túžili po rovnakom ako mala v tom čase krásna Kate.

Neprehliadnite: Nádherná J Lo má tesne pred päťdesiatkou: Aj takto sa táto sexi diva udržuje neustále vo forme