Presunúť na hlavný obsah

Zázrak pre slnkom vysušené vlasy: Táto výživná domáca maska zo štyroch surovín ich preberie k životu

Krása

Prvé lúče už začali vystrkovať svoje rožky. Je to samozrejme vítané potešenie, avšak nie pre vaše vlasy. Slnko s nimi dokáže narobiť veľké divy, preto im doprajte výživu v podobe našej domácej masky.

Plánovanie dovoleniek je v plnom prúde, ale vaše vlasy vyzerajú ako keby už mali časť leta za sebou? Sú jemné a lámu sa? Za toto všetko môže práve slniečko, ktoré nepôsobí iba na našu pokožku, ale aj na naše vlasy. Je potrebné preto chrániť si aj našu korunu krásy, aby sme ju mohli s hrdosťou nosiť počas celého leta.

Prečítajte si tiež: Vlasový odtieň ideálny pre jarné obdobie: Tento svieži účes vás dokonale omladí

Domáca maska je najľahšou procedúrou

Môžete navštíviť kaderníčku a celý týždeň po návšteve sa pýšiť krásnou hrivou. Pobyt na slnku si však po čase aj tak vyberie svoju daň. Ak máte zosvetlené vlasy sú na zmeny ročných období ešte náchylnejšie. Preto neváhajte a vyskúšajte skrášľujúcu procedúru v pohodlí domova. Odporúča sa aplikovať ju raz až dvakrát za týždeň.

Aktívne spojenie štyroch surovín

Na domácu masku na slnkom vysušené vlasy budete potrebovať:

  • 1 ošúpaný banán
  • plnotučné mlieko
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 1 polievkovú lyžicu oleja

Všetky ingrediencie spolu rozmixujte v mixéry na hladkú kašu. Množstvo mlieka si pozorne odsledujte. Prilievajte ho k mixovanému banánu postupne tak, aby textúra masky nebola príliš riedka. 

Jednoduchá a účinná

Masku si aplikujte na vlasy a jemne ju vmasírujte až ku končekom. Vlasy si zopnite do drdolu a nechajte pôsobiť po dobu 20 až 30 minút. Následne ju môžete opláchnuť. Použite vlažnú vodu, aby ste svoje vlasy nevystavili zbytočnej zmene teploty. 

Mohlo by vás zaujímať: Cviky na krásne štíhle ruky bez tukových zásob: Takto budete môcť pohodlne nosiť šaty bez rukávov

Aké budú vaše vlasy po jej aplikovaní? 

Táto doma vyrobená maska je veľmi bohatá na vitamíny a preto krásne prebudí suché a zničené vlasy. Banány obsahujú množstvo minerálnych látok a ako bonus aj zložky, ktoré vyživujú vlasy. Vaša hriva bude krásne lesklá aj vďaka spojeniu medu a mlieka. Po polhodinovej aplikácii sa môžete tešiť na žiarivé a hladké vlasy!