Presunúť na hlavný obsah

5 dôvodov, prečo sa vám lámu vlasy

Krása

Trápia vás suché a lámavé vlasy a neviete ako im navrátiť zdravie? Máme pre vás niekoľko užitočných rád! Vyskúšala si ich aj herečka Mária Havranová.

Je síce pravda, že kvalita vlasou je určená aj genetikou, ovplyvniť sa však dá do istej miery aj správnou starostlivosťou. Práve nesprávnym zaobchádzaním, používaním veľkého množstva zle zvolených kozmetických prípravkov,  častou tepelnou  úpravou vlasov a neodbornou manipuláciou tak dochádza k ich mechanickému poškodeniu. Viete ale, čím všetkým vlastne poškodzujete vaše vlasy?

Používate nesprávne vlasové prípravky

Nezabúdajte, že práve šampón a kondicionér sú jedny z najdôležitejších pomocníkov pri starostlivosti o vlasy. Preto ich výberu venujte dostatočnú pozornosť.

Ak vás trápia suché, lámavé vlasy na regeneráciu sú výborné výťažky z hlbín mora a Algae morskej riasy. Tieto zložky, obsahuje napríklad špeciálna regeneračnú rada beology, ktorú si vyskúšala aj herečka Mária Havranová: Moje vlasy sú namáhané, suché a lámavé, preto si dávam záležať na ich starostlivosti. Vyskúšala som radu na poškodené vlasy a som s ňou skutočne spokojná. Celá rada pozostáva z 5 produktov. Najskôr použijem šampón, následne kondicionér, masku, a na záver balzam a sérum na končeky. Sérum používam aj kedykoľvek počas dňa pretože zanecháva moje vlasy jemné a hydratované. Dokonca, možno niektorí nevedia, ale v seriáli Oteckovia nosím vlasové klipy. Musím sa starať aj o tie a rovnako tak ich hydratovať nech nevyzerajú sucho, ale naopak prirodzene.“

Preháňate to s úpravou

Ďalšou príčinou poškodených vlasov môže byť ich príliš časté fénovanie, žehlenie, kulmovanie. Ak túžite po krásnych, rovných vlasoch, vyskúšajte namiesto každodenného žehlenia vlasov špeciálnu radu pre uhladzujúci efekt beology. Uhladzujúci rad obsahuje výťažok z hlbín mora a hnedú morskú riasu známu pre svoje antioxidačné schopnosti, posilňuje vlákno a regeneruje štruktúru vlasov.

Vlasy češete, keď sú ešte mokré

Mokré vlasy sú krehké, a teda náchylnejšie k poškodeniu. Toto pravidlo si zapamätajte. Vlasy si radšej rozčešte pred umývaním. V žiadnom prípade vlasy po umytí nešúchajte uterákom. Nadbytočnú vlhkosť odsajte jemným stláčaním vlasov uterákom a  vlasy nechajte prirodzene uschnúť.

Vybrali ste si nesprávny hrebeň na vlasy

Nielen nesprávna technika česania vlasov spôsobuje ich štiepenie a ich zamotávanie, ale aj nesprávny výber hrebeňa. Plastový hrebeň by napríklad nemali používať kučeravé, dlhé a jemné vlasy a štvorcovú kefu nesmú používať riedke a krátke vlasy.

Mohli by ste ich ňou zlomiť a poškrabať si ňou vlasovú pokožku. Pokiaľ ide o česanie, ideálne je zvoliť hrebeň s riedkymi zubami. Kefa by mala mať prírodné štetiny. Vyhýbajte sa agresívnym pohybom a ťahaniu.

Vlasy umývate horúcou vodou

Kým pre naše telo môže byť horúci kúpeľ či sprcha skvelým relaxom, vlasom horúca voda jednoznačne škodí. Teplo totiž zbavuje našu pokožku prirodzených olejov, čím dochádza k vysušovaniu a lámaniu vlasov.  Práve preto je hydratácia vlasov veľmi dôležitá.

- reklamná správa -