Presunúť na hlavný obsah

Prvý prehliadkový deň Fashion LIVE! 2017: Elegantný minimalizmus, udržateľná móda, ale aj kozmická uletenosť

Móda a krása

Prvý deň Fashion LIVE! 2017 privítal nadšencov módy, na ktorých čakali naozaj kvalitné zážitky. Dizajnérske kolekcie z domova, ale aj zo zahraničia si našli svojich priaznivcov vďaka tomuto...

Ateliér 343 a duch histórie v kultúre odievania 

Prvý deň otvorila podujatie kolekcia študentov odevného dizajnu VŠVU, známych ako Ateliér 343. Spoločná kolekcia Anny Gregušovej, Eriky Daxnerovej, Zuzany Trtolovej, Nory Čaneckej, Barbory Jakubovej, Terézie Šiškovej, Lucii Švecovej, Kristíny Polačkovej a Terézii Feňovčíkovej sa niesla v duchu historických a sociálnych súvislostí v kultúre odievania. 

Jakub Straka s cieľom prekročiť strach z budúcnosti

S najnovšou kolekciou Putujúce hviezdy zaujal prítomných zase mladý slovenský dizajnér, Jakub Straka, ktorý kladie dôraz na presnosť a spracovanie v podobe prírodných materiálov ako ľan a vlna. Prostredníctvom palety modrej, šedej, striebornej či žltej farby predstavil svoju víziu budúcnosti, ktorú definuje prekročenie strachu. 

Mohlo by vás zaujímať: Módny dom Gucci prekvapil radikálnou zmenou: Táto značka už nebude ponúkať kúsky zo zvieracej kožušiny!

Ivana Rosová s najkvalitnejšími európskymi materiálmi

Po prvýkrát sme mali možnosť vidieť aj nadčasovú jesennú a  zimnú kolekciu na tento rok, Timeless Chic, od dizajnérky Ivany Rosovej. Jej módnymi odevmi tých najkvalitnejších európskych materiálov v čierno-bielej alebo miestami pastelovej kombinácie sa snažila predviesť eleganciu a sofistikovanosť žien biznismeniek. 

Klaudia Markiewicz s futuristickou kolekciou 

Na Fashion LIVE 2017 sa aj tento rok vrátila poľská dizajnérka Klaudia Markiewicz s ďalšou úspešnou dámskou kolekciou After Age, inšpirovanou futuristickými vesmírnymi a postapokalyptickými motívmi aj z filmových hitov ako Mad Max, Votrelec či terminátor a ďalšie. 

Twinset v duchu nezávislej, ale aj zmyselnej ženy

Prehliadka pokračovala tvorbou značky Twinset, ktorá sa niesla v duchu silnej, nezávislej, ale aj nežnej a zmyselnej ženy odetej do elegantných a sofistikovaných odevov. Pruhy v rôznych farebných kombináciách, kvety či zvieracie vzory v kombinácii s jemnými detailmi, doplnkami a nadčasovými kužušinovými vestami či kabátmi splnili svoj účel. 

Čítajte tiež: Exkluzívny rozhovor s dizajnérom ERDEM: Očakávaná kolekcia ERDEMxH&M dýcha atmosférou vidieku

GREEN CARPET venovaný udržateľnej móde

Novinkou tohtoročného Fashion LIVE! bol samostatný blok prehliadok GREEN CARPET venovaný udržateľnej móde, ktorej cieľom bolo poukázať na hodnotu odevu v zmysle ich nadčasovosti, využívania prírodných a neškodných materiálov alebo recyklovania. V rámci prehliadky sme videli modely značiek Nosene, Bartinki aj návrhárku Maju Božovič.

Značka Nosene predviedla jednoduché minimalistické módne kúsky v kolekciách Renewals by Nosene, zamerané na čo najmenšie množstvo odpadu pri ich vytváraní. Jednoduchosť a voľnosť v kombinácii s jednoduchými strihmi a zemitými či chladnejšími farbami zaujali. 

Značka Bartinki pod vedením zakladateľky Martiny Marekovej Kuipers zaujala limitovanou edíciou s využitím vintage kúskov zo zvyškov látok alebo nechcených látok. Dôraz kládla na komfort a nadčasovosť. 

GREEN CARPET zakončil svoje predstavenie tvorbou slovenskej módnej dizajnérky so srbskými koreňmi, Maji Božovič. Jej kolekcia Luxury problems sa vyznačuje kolektívnou individualitou v štýle recyklovanej módy. Dizajnérka experimentovala s materiálmi ako drevo, ľan, vlna či hodváb a takto to vyzeralo v praxi... 

Neprehliadnite: Najočakávanejšie módne podujatie Fashion LIVE! prinesie svetovú módu i netradičné novinky

Andrea Pojezdálová s kolekciou reflektujúcou pustovníkov hľadajúcich podstatu

V neskorších večerných hodinách zakončila prvý deň prehliadkou  svojich modelov čistých línií a netradičných kombinácií materiálov slovenská dizajnérka Andrea Pojezdálová. Víťazka ceny Najlepší dizajnér 2016 tento rok na Fashion LIVE predstavila novú kolekciu s názvom Eremita s minimálnym použitím farieb. Jej kolekcia reflektovala pustovníkov izolovaných od zvyšku davu, ktorí hľadajú svoju podstatu.