Presunúť na hlavný obsah

Víťazka Miss Slovensko 2017 odlieta na svetovú súťaž MISS WORLD: Čo všetko ju čaká v Číne?

Modeling

Aktuálna víťazka súťaže Miss Slovensko 2017 Hanka Závodná odcestuje dnes na prestížnu svetovú súťaž MISS WORLD, ktorá sa tento rok koná v Číne, konkrétne v juhočínskom meste a vyhľadávanej turistickej destinácii Sanya.

Na 67. ročníku bude mať zastúpenie viac ako 120 krajín sveta. Celá súťaž pozostáva z viacerých disciplín, ktoré musia zástupkyne jednotlivých štátov absolvovať ešte pred samotným finále. Adeptky na titul bude hodnotiť porota v kategóriách šport, Top Model, talent, v charitatívnej časti Beauty with a Purpose, multimédiá a tento rok organizátori vrátili do hry aj prezentáciu národného tanca v kroji. ,,Vybrala som si opäť nádherný kroj z Očovej, v ktorom som tancovala aj na slovenskom finále. Veľmi sa mi páčil a určite bude krásne reprezentovať Slovensko aj v zahraničí,“ hovorí Hanka Závodná. 

Dôraz na charitu

Svetová súťaž Miss World kladie veľký dôraz na charitu. Aj tohto roku sa počas pobytu všetkých finalistiek uskutoční charitatívny večer, ktorého výťažok poputuje na dobročinné účely. Hanka Závodná na túto príležitosť vezie ručne robené misky v tvare srdca od umeleckej sklárskej výtvarníčky Gordany Glass (Turuk), ktorej diela vlastní anglická kráľovná, prezidenti aj pápež. 

Prepoklady na víťazstvo

Jednou z najdôležitejších častí mesiac trvajúceho pobytu na Miss World je kategória Rozhovor. Súťažiace pred finálovým večerom absolvujú samostatné rozhovory s riaditeľkou súťaže Juliou Morley a porotcami, ktorí skúmajú ich všeobecný rozhľad, osobnosť, komunikatívnosť a predpoklady stať sa víťazkou svetovej súťaže. 

Róba na veľké finále

Veľké finálové šaty si Hanka Závodná vybrala v bratislavskom Salóne Isabell, ktorý sa síce špecializuje na svadobné šaty, ale nechýbajú v ňom ani spoločenské šaty a tzv. veľké večerné róby, vhodné práve na takúto príležitosť. ,,Skutočne som si nevedela vybrať. Najskôr som mala mať šaty s modrým nádychom, potom biele a napokon som skončila pri čiernych. Dala som na reakcie okolia, ktoré bolo z tejto veľkej večernej nadšené,“ dodala Hanka, ktorej salón pribalil na Miss World aj niekoľko ďalších garderób z luxusných materiálov.

Inšpirujte sa: Najsexi ryšavky slovenského šoubiznisu: Ktorá z týchto krások vás okúzlila najviac?

Slovenská dizajnérka

V kategórii World Designer bude Hanka Závodná reprezentovať slovenskú módnu návrhárku Michaelu Ľuptákovú. Jej zlaté šaty mala oblečené aj počas oficiálneho fotografovania, hneď po finálovom večere. Rovnako ako víťazkám v minulom roku, podala Hanke pomocnú ruku aj vicemiss 2015 Petra Denková (Sliacka), ktorá ju nabalila  množstvom večerných a koktejlových šiat zo svojho salónu šiat v Nitre Suay.

Finále súťaže Miss World 2017 sa uskutoční 18. novembra a v priamom prenose ho bude vysielať viacero krajín sveta. Na Slovensku by sa malo dať sledovať online.