Presunúť na hlavný obsah

Módny dom Gucci prekvapil radikálnou zmenou: Táto značka už nebude ponúkať kúsky zo zvieracej kožušiny!

Móda

Luxusná značka Gucci podstúpila zmenu, ktorou šokovala celý svet. Podľa oficiálneho vyhlásenia tento módny dom zastavil výrobu aj predaj všetkých kúskov, ktoré boli tvorené zo zvieracích kožušín. Touto pozitívnou zmenou prekvapili a šokovali množstvo módnych nadšencov a kritikov.

Novinkou na módnom trhu by sa dala považovať aj pozitívna správa, ktorá obletela celý svet. Jedna z najznámejších luxusných značiek talianskeho pôvodu sa rozhodla stopnúť výrobu všetkých kúskov a kolekcií, ktoré obsahovali prvky zvieracích kožušín. Svojím radikálnym rozhodnutím sa pripojila k ďalším známym značkám, ktoré tiež podporujú práva zvierat ako napríklad Stella McCartney, Calvin Klein, Hugo Boss či Giorgo Armani.

Mohlo by vás zaujímať: Exkluzívny rozhovor s dizajnérom ERDEM: Očakávaná kolekcia ERDEMxH&M dýcha atmosférou vidieku

Boj za práva zvierat

Prezident talianskeho módneho domu Marco Bizzarri oznámil, že značka už viac nebude vlastniť kožušinové kúsky vo svojich zbierkach a kolekciách, čo sa týka aj nedávnej prehliadky jar/leto 2018, ktorá bola predstavená v septembri v Miláne. Tento krok sa teda módny dom Gucci zaradí medzi ostatné luxusné značky bojujúce za práva zvierat a svojím počinom si pravdepodobne získa množstvo priaznivcov. 

Okrem toho budú zvyšné kožušiny vydražené a v blízkej budúcnosti sa tieto finančné prostriedky darujú organizáciám zaoberajúcim sa ochranou zvierat, čo sa dá považovať za veľmi štedré rozhodnutie.

Najväčší prevrat v oblasti módy

Spoločnosť The Humane Society, ktorá bojuje proti používaniu pravých kožušín v oblasti módy, považuje rozhodnutie módneho domu Gucci za prevratnú zmenu. Išlo pravdepodobne o najväčšie oznámenie v spojení s predajom kožušinových kúskov u značky takýchto rozmerov.

Inšpirujte sa: Pruhované sako ako základ šatníka: Inšpirujte sa týmito štýlovými outfitmi priamo z ulíc New Yorku!

Koniec pravým kožušinám

V minulosti sa na módnych prehliadkach luxusnej značky Gucci mnohokrát objavili outfity, ktoré boli tvorené z pravej zvieracej kožušiny a klientela spokojných zákazníkov stále stúpala. Aj keď môže byť tento krok v módnom biznise pre túto veľkú značku stratový, veríme však, že svojich priaznivcov si to zaručene nájde. Teší nás, že na túto pozitívu zmenu pristúpila značka takých rozmerov, akou je Gucci a veríme, že týmto počinom inšpiruje aj ďalších svetových návrhárov.