Presunúť na hlavný obsah

Prvé dva dni Vancouver Fashion Week SS18 v znamení tradícií, elegantnej nadčasovosti, ale aj punku a výstrednosti!

Móda a krása

Tradície, elegancia, minmalizmus, ale aj punk s kožou a zipsmi v neónovom, v podaní nových, dosiaľ nepoznaných, ale aj medzinárodne ocenených módnych návrhárov. To všetko a ešte oveľa viac v prvé dva dni Vancouver Fashion Week.

V prvý deň sa na móle predstavila detská, ľudská, optimistická a hravá značka japonskej dizajnérky Nozomi Kuwahara. Prehliadka pokračovala modelmi domácej scény v podobe Aiki District, vyrábanej priamo vo Vancouri, ktorá reprezentuje krásu a silu jedincov, aj kočovníkov, ktorí sa neboja ísť aj za hranice. 

Prehliadka pokračovala predstavením austrálskej, len 18-ročnej Charly Thorn so svojou kolekciou, ktorú navrhla s ohľadom na vysokú kvalitu a udržateľnosť. Pritom je jej štýl elegantný a mladistvý. 

No na móle dominovala aj ďalšia značka ako novozélandská Srishti Kaur Designs, ktorá predstavila kolekciu večerných šiat inšpirovanú ženskou krásou, silou, eleganciou, minimalizmom, pričom využíva kvalitné techniky a látky. 

Mohlo by vás zaujímať: Nad originálnou módnou prehliadkou "Fashion show recyklovanej módy" prevzala patronát Lýdia Eckhardt!

Ďalšia kórejská značka Mezis, ktorá pôsobí na scéne už dlho zamerala svoju kolekciu na štýlové ženy, ktoré chcú byť úspešné v kariére. Naviac táto značka sa rozhodla svojou módou pomáhať miestnym ženám, postihnutým a multikultúrnym rodinám. 

Romantické pocity a ženskú citlivosť vyjadila prostredníctvom svojej kolekcie aj dizajnérka Lee Yu jung so svojou značkou LBYL.

Stephanova Clothing, ďalšia austrálska značka, ktorej cieľom je vytvárať cenovo dostupnú módu a upustiť od rýchlo sa meniacich módnych trendov. Táto kolekcia sa zameriava na tmavé farby, krátke látky, jemné zdobenie s cieľom vytvoriť doje krásneho letného dňa. 

Jednoznačným favoritom druhého dňa Vancouver Fashion Week-u bola kolekcia Profanity značky LillsKillz dizajnéra Lillea Goiana, ktorý predstavil neónový punk s kožou, reťazmi či zipsmi v kombinácii s ťažkým výstredným make-upom a nosovými krúžkami. 

Čítajte tiež: Móda inšpirovaná školskými uniformami: Zvolili by ste tento štýl s nádychom Ameriky?

V protiklade  s LillsKillz bola Odysay návrhárky Sonie Sidalovej Barras so svojou romanticku atmosférou vychádzajou z elegantnej kolekcie v pastelových farbách s jemným kovovým odleskom. 

 
Dania Shinkar predstavila mladú, modernú a zábavnú kolekciu v uvoľnených objemnejších siluetách s letne namaľovanými tvárami. 

Trocha záhadnej ženskosti prevládalo v kolekcii značky Hadasa s hodvábnymi šatami či v kolekcii s kvetinovým nádychom značky Marisa P. Clark Designs. Pokojný, sofistikovaný štýl so zlatými pásikmi a kvetinami prevládal zase v značke Sheri. 

V druhom dni sa predstavila aj ukrajinská dizajnérka Julia Gurskaja z Odesy s kolekciou  svojej značky Newstyle v nezvyčajných kombináciách jasných farieb a látkových textúr. Nezabudnuteľnou sa stala aj pakistanská značka Rabia Dastgir, v ktorej dominovali tradície jej národa, tradičných Balochov, ich kultúry. 

Neprehliadnite: Najlepšie looky z New York Fashion Week: Toto sa bude nosiť najbližšiu jar 2018!

V neposlednom rade zaujali aj značky Cuero design Pauliny Canas, LisaLJack fashions, či mexická značka NVI Ivonne Diaz, ktorá nie je žiadnym nováčikom na módnej scéne a jej kolekcia je inšpirovaná eleganciou mexických žien.