Presunúť na hlavný obsah

Letný cool účes, ktorý musíte na sebe vyskúšať: Bob a jeho schopnosť zoštíhliť si zamilujete

Krása

Mikádo na sebe vyskúšalo už mnoho žien a musíme povedať, že z tuctovej krásky tento účes vyčaruje šmrncovnú ženu, veď posúďte sami.

Krátky zostrih sa už od nepamäti spája práve s letným obdobím. Ženy si však dlhé roky strážili svoju korunu krásy a o skracovaní dĺžky nechceli ani len počuť. Vlasové trendy sa však postupne menia a vďaka odvahe mnohých známych hollywoodskych hviezd, ale aj módnych ikon, si na tento účes už trúfnu aj “obyčajné” smrteľníčky.

Inšpirujte sa: Vodeodolné riasenky, ktoré vás v lete nesklamú: Urobili sme pre vás výber, aby ste mali lepší prehľad

Štýlový bob vám uberie roky a zoštíhli 

Tie ženy, ktoré vyzerajú s dlhými vlasmi veľmi mlado, tento účes zoženští. Naopak, ženy po štyridsiatke zase poriadne omladí a dodá im šmrnc. Pokiaľ máte rovné vlasy, je pre vás ideálny rovný bob. Ten môžete nosiť buď s cestičkou na stred alebo vlasy prehodíte prirodzene na jeden bok. "Rovný bob treba vysušiť dole hlavou a prežehliť, vlnitý za pomoci stylingu s difúzerom," odporúča senior kaderníčka z Xoxo Body&Mind Riazanská, Kristína Hantáková.

Tie ženy, ktoré majú zase prirodzene vlnité vlasy môžu siahnuť po ležérnejšom účese v podobe “plážových” vĺn. Tie dosiahnete jednoducho - po umytí a vysušení vlasov naneste na ne tužidlo a kulmou robte jemné vlny. Nechoďte príliš ku korienkom, aby ste zachovali ležérny a hlavne prirodzený dojem. Tak ako pri vlnách, aj v tomto prípade môžete prejsť cez vlny prstami, aby nepôsobili príliš pravidelné a zafixujte lakom na vlasy.

Neprehliadnite: Výborné masky na pleť, ktoré vás svojimi účinkami prekvapia: Vyberte si tú pravú, podľa typu vašej pleti

Najobľúbenejšia forma mikáda

Bob je účes, ktorý je prudko elegantný a žena ním odkazuje jasné posolstvo - je dostatočne silná, priebojná a ambiciózna. Hoci sleduje módne trendy, chce, aby ju ľudia vnímali aj po tej osobnostnej stránke. Hranatému typu tváre pristane oblejší bob, zatiaľ čo ženy s okrúhlou tvárou sa môžu sústrediť na dlhší bob bez ofiny, ktorý ich opticky zoštíhli.

Tie ženy, ktoré nemajú odvahu na krátky bob, môžu vyskúšať jeho dlhšiu verziu, tzv. lob účes. V takom prípade vlasy siahajú až po ramená a vy sa tak cítite sebaistejšie.

Pre koho je vhodný?

 

 "Ide o účes, nositeľný na viac spôsobov. Je vhodný pre  takmer všetky typy tváre, jediná výnimka sú ženy s dlhším  krkom," prezradila nám Kristína Hantáková, senior kaderníčka zo    salónu Xoxo Body&Mind Riazanská. 

 

 

 

 

Inšpirujte sa naším výberom vlasových a stylingových produktov, ktoré nájdete v Xoxo Body & Mind